Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από εκτελεστικό Διευθυντή της Hewlett Packard η εταιρεία ετοιμάζει την δικιά της υπηρεσία στο σύννεφο, και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στους επόμενους δύο μήνες. Η Cloud υπηρεσία της HP πρόκειται να ανταγωνιστεί την πρωτοπόρο μέχρι στιγμής Amazon όσον αφορά τις Web υπηρεσίες, καθώς επίσης μερικές ακόμη από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου όπως την IBM, την Microsoft, τη Google κλπ.

Στόχος της HP δεν είναι να ανταγωνιστεί την Amazon όσον αφορά την τιμολόγηση, καθώς η τελευταία χρεώνει μόλις 2cents ανά ώρα την αξιοποίηση των υποδομών της, αλλά σκοπεύει να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες της. Πρόκειται να συμπεριλάβει δομημένες και μη βάσεις δεδομένων καθώς επίσης και υπηρεσίες “data analytics” ως υπηρεσία. Υπενθυμίζεται ότι και η Amazon πρόσφατα ανακοίνωσε επίσης την αδόμητη βάση δεδομένων “noSQL” ως υπηρεσία. Η HP πρόκειται να διαθέσει μια ευρεία γκάμα γλωσσών προγραμματισμού για την αξιοποίηση των υπηρεσιών της όπως οι γλώσσες Ruby, Java και PHP.

 

Η εναλλακτική λύση στο Cloud computing αποτελεί ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια της HP εδώ και ένα χρόνο, ύστερα από την ανάληψη της θέσεως του Διευθύνοντα Συμβούλου από την Meg Whitman. Αξίζει να σημειωθεί ότι η HP σχεδιάζει να κατασκευάσει data centers για να φιλοξενήσει τους υπολογιστές των υπηρεσιών τους σε μικρές και αρκετές σε πλήθος εγκαταστάσεις ανά τον κόσμο, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της που έχουν τις εγκαταστάσεις τους σε συγκεκριμένες περιοχές ανά τον κόσμο.

 

Οι υπηρεσίες Cloud της HP βρίσκονται σε δοκιμαστική φάση κλειστών δοκιμών τον τελευταίο καιρό, αλλά πλεόν βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης και σε δύο περίπου μήνες θα είναι διαθέσιμο κυρίως για επιχειρήσεις.

 

Link.png Site: business insider