Οι ανακοινώσεις των τελευταίων οικονομικών τριμήνων της HTC απέχουν αρκετά από το να θεωρηθούν θετικές, με τη σημερινή ανακοίνωση να μην αποτελεί εξαίρεση.

Έτσι για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2016, η HTC ανακοίνωσε ζημιές 80 εκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας περαιτέρω πτώση 64% σε σχέση με το ίδιο περσινό χρονικό διάστημα. Στην ανακοίνωση η ταϊβανέζικη εταιρεία αναφέρει ότι περιμένει πολύ καλύτερα αποτελέσματα το επόμενο τρίμηνο εξαιτίας δύο πολύ σημαντικών προιόντων που μόλις κυκλοφόρησαν, του συστήματος εικονικής πραγματικότητας Vive όπως επίσης και του HTC 10, του κορυφαίου smartphone της εταιρείας.

 

Αρχικά οι πρώτες εβδομάδες παρουσίας του Vive στην αγορά δείχνουν άκρως ενθαρρυντικές με τη ζήτηση να παραμένει σε υψηλά επίπεδα ενώ και τα πρώτα reviews που συνοδεύουν το HTC 10 είναι στην πλειοψηφία τους θετικά. Βεβαίως ο ανταγωνισμός όχι μόνο στα smartphones αλλά και στα συστήματα εικονικής πραγματικότητας αναμένεται έντονος και θα καθορίσει εν πολλοίς το μέλλον της εταιρείας.

 

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης αναφορά για τις προσπάθειες της εταιρείας στη μεσαία κατηγορία smartphone με τη σειρά Desire και με την παρουσίαση των μοντέλων Desire 530, 630 και 825 τα οποία απέσπασαν αρκετές διακρίσεις.

 

Link.png Site: HTC