Τελικά και η Huawei δεν μπόρεσε να αποφύγει τα προβλήματα στην κυκλοφορία του Mate X, του πρώτου αναδιπλούμενου smartphone της κινεζικής εταιρείας το οποίο θα κυκλοφορήσει τελικά «μέχρι το τέλος του χρόνου».

Η εξέλιξη αποτελεί τη δεύτερη αναβολή κυκλοφορίας του Mate X, το οποίο αναμενόταν αρχικά τον Ιούνιο, με τη Huawei να μεταθέτει την κυκλοφορία του τον Σεπτέμβριο μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε με την αντίστοιχη αναβολή του Galaxy Fold της Samsung. Επίσημα η δικαιολογία της κινεζικής εταιρείας αφορούσε την ανάγκη διεξαγωγής περισσοτέρων δοκιμών προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα αποφεύγονταν παρόμοια προβλήματα με αυτά που αντιμετώπισε η Samsung στο λανσάρισμα του δικού της αναδιπλούμενου smartphone. Με βάση την τελευταία ανακοίνωση, η Huawei αναφέρει ότι χρειάζεται να πραγματοποιήσει επιπλέον δοκιμές προκειμένου να κυκλοφορήσει το Mate X στην αγορά, το οποίο θα αποτελέσει όπως όλα δείχνουν και το πρώτο 5G αναδιπλούμενο smartphone της αγοράς.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι η Huawei προχωρά και αυτή με τη σειρά της σε αλλαγές στο hardware της συσκευής αλλά και στο λογισμικό. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TechRadar, η κινεζική εταιρεία έχει βελτιώσει τον «μεντεσέ» μέσω του οποίου διπλώνει η οθόνη του Mate X ενώ και το πλήκτρο κλειδώματος της οθόνης έχει γίνει πιο λεπτό. Στον τομέα του λογισμικού, η Huawei φαίνεται ότι θέλει να εξασφαλίσει ότι οι εφαρμογές θα εναλλάσσονται χωρίς πρόβλημα από τη μικρότερη στη μεγαλύτερη οθόνη. Πάντως με βάση δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της Huawei, το νέο χρονοδιάγραμμα αν και δεν είναι συγκεκριμένο, φαίνεται ότι τελικά θα είναι και το τελευταίο που θα ισχύσει, με την εταιρεία να φαίνεται αποφασισμένη να κυκλοφορήσει τη συσκευή, αναφέροντας την ίδια στιγμή πως ήδη ετοιμάζει το διάδοχό της.

Είδαμε το Mate X τον περασμένο Φεβρουάριο στη MWC 2019 το οποίο αποτέλεσε και ένα από τα γεγονότα που ξεχώρισαν στη συγκεκριμένη έκθεση. Με τιμή $2600, το Mate X αναμένονταν να αποτελέσει και το πρώτο 5G smartphone της Huawei, μια πρωτεία που «χάθηκε» και την οποία κατέκτησε το Mate 20 X 5G με το οποίο δοκιμάσαμε πρόσφατα και τις επιδόσεις του πρώτου 5G πιλοτικού δικτύου στην Καλαμάτα από τη Wind.