Η επόμενη ναυαρχίδα της Huawei αναμένεται να είναι το Mate 30 Pro, μέρος της νέας σειράς Mate 30 η οποία θα παρουσιαστεί από την κινεζική εταιρεία στις 19 Σεπτεμβρίου.

Η πληροφορία -την οποία μπορούμε να επιβεβαιώσουμε- έρχεται από τον Dr. Wang Chenglu, πρόεδρο του Huawei Consumer Business Software σε πρόσφατη συνέντευξή του κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών που διοργάνωσε η εταιρεία και στο οποίο ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων το λειτουργικό σύστημα HarmonyOS. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το κορυφαίο μοντέλο της σειράς, το Mate 30 Pro, θα διαθέτει AMOLED οθόνη 6.7 ιντσών σε ρυθμό ανανέωσης 90Hz, με την BOE να αναλαμβάνει την κατασκευή της. Στην κορυφή της θα υπάρχει όπως και στο προηγούμενο μοντέλο μια μεγάλη εγκοπή πίσω από την οποία θα υπάρχει το σύστημα αναγνώρισης προσώπου. 

Άλλες πρόσφατες φήμες αναφέρουν ότι το Mate 30 Pro θα ξεχωρίζει όχι μόνο για τη δυνατότητα πολύ γρήγορης φόρτισης στα 55W που θα προσφέρει αλλά και στον τομέα της φωτογραφίας. Εκεί θα ενσωματώνει δύο μεγάλους αισθητήρες των 40MP αλλά και ένα τρίτο αισθητήρα στα 8MP. Στόχος για την εταιρεία θα είναι η καλύτερη λήψη βίντεο κρίνοντας από τις ονομασίες «Cine Lens» και «Matrix Camera», με περισσότερες πληροφορίες να μην έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Στα ενδότερα, αναμένεται να υπάρχει το Kirin 990 chipset, το οποίο πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα παρουσιαστεί στην επερχόμενη έκθεση IFA, και συγκεκριμένα στις 6 Σεπτεμβρίου όταν και είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση της Huawei. Το νέο SoC ίσως είναι το πρώτο που κατασκευαστεί με λιθογραφία ακραίας υπεριώδους ακτινοβολίας (EUVL), με πιθανότητα να διαφημιστεί ως κατασκευαστική μέθοδος 7nm+.

  • Like 2