Η Intel παρουσίασε μια νέα τεχνολογία που ίσως απαλλάξει τους χρήστες διαφόρων gadgets από τα καλώδια αλλά και τα περιφερειακά τους. Πρόκειται για το WiGig το οποίο βρίσκεται υπό ανάπτυξη από το 2009 αλλά δεν κατάφερε να βρει το δρόμο του στους καταναλωτές μέχρι και πριν από λίγες ημέρες. Στοχεύει στην αντικατάσταση των καλωδίων με ασύρματη μεταφορά δεδομένων με υψηλό εύρος ζώνης σε υψηλές συχνότητες.

Η επίδειξη έγινε στα πλαίσια του Forum προγραμματιστών της Intel παρουσία του προέδρου του WiFi προτύπου, όπου παρουσιάστηκαν μερικά παραδείγματα χρήσης του WiGig για ασύρματες συνδέσεις με οθόνες τηλεοράσεων, PCI Express και SDIO. Συγκεκριμένα έγινε επείδειξη ασύρματης σύνδεσης ενός φορητού υπολογιστή με το σκληρό δίσκο και δύο οθόνες. Ο φορητός υπολογιστής λάμβανε μέσω streaming videο από το σκληρό δίσκο και το αναπαρήγαγε στην οθόνη του, καθώς επίσης και στις δύο επιπλέον εξωτερικές οθόνες.

 

Το WiGig λειτουργεί στη ζώνη των 60GHz, συχνότητα αρκετά υψηλότερη από αυτή του WiFI και αξίζει να αναφερθεί ότι στο παρελθόν είχαν παρουσιαστεί και άλλες παρόμοιες τεχνολογίες, χωρίς όμως να βρούνε το δρόμο τους στην αγορά. Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα σύμφωνα με την εταιρεία, ενώ από τα μέσα του 2013 αναμένεται να δοθούν οι αντίστοιχες πιστοποιήσεις σε κατασκευαστές, ώστε μέσα στον ίδιο χρόνο να δούμε τα πρώτα προϊόντα που θα το υποστηρίζουν.

 

http://www.youtube.com/watch?v=oh4i5JSvWaQ

 

Link.png Site: infoworld.com