Σε μια από τις ανακοινώσεις που ξεχωρίζουν στην IFA 2023, η Lenovo παρουσίασε το Legion Go, μια φορητή συσκευή PC παιχνιδιών με Windows που έχει σχεδιαστεί για gamers που θέλουν να παίζουν παιχνίδια εν κινήσει χωρίς να θυσιάζουν την απόδοση ή τις γραφικές δυνατότητες.

Η πρόταση της Lenovo κάτω από το gaming brand της έρχεται να προστεθεί σε μια κατηγορία με αυξανόμενες προτάσεις, με τελευταία αυτή του ROG Ally της ASUS.

Το Legion Go -με το οποίο είχαμε μια πρώτη επαφή- ενσωματώνει επεξεργαστή AMD Ryzen Z1 Series με AMD RNDA Graphics, ενώ διαθέτει οθόνη 8,8 ιντσών με ανάλυση QHD+, αναλογία διαστάσεων 16:10 και υποστήριξη της τεχνολογίας PureSight της Lenovo. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε, η οθόνη διαθέτει φωτεινότητα έως και 500nits, καθώς και υποστήριξη χρωματικής γκάμας 97% DCI-P3. Είναι επίσης ρυθμιζόμενη ανάλογα με το στυλ παιχνιδιού και την κατάσταση, υποστηρίζοντας αναλύσεις από 800p έως 1600p, καθώς και ρυθμούς ανανέωσης από 60 έως 144Hz, υψηλότερη δηλαδή από τον ανταγωνισμό. Η οθόνη αφής 10 σημείων επιτρέπει “φυσικό και διαισθητικό έλεγχο”, είτε πρόκειται για scrolling, είτε για πάτημα, είτε για swiping.

Η πρόταση της Lenovo έρχεται με μνήμη έως 16GB LPDDR5X (7500Mhz), αποθηκευτικό χώρο SSD PCIe Gen4 έως 2TB (επεκτάσιμο μέσω microSD θύρας) και μπαταρία χωρητικότητας 49,2Wh με υποστήριξη Super Rapid Charge. Η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει τη φόρτιση του 70% σε 30 λεπτά ενώ περιλαμβάνει μια λειτουργία παράκαμψης ισχύος που προστατεύει τη μπαταρία από επιπλέον υποβάθμιση, και εξαλείφει τη θερμότητα που παράγεται κανονικά κατά τη φόρτιση. Σε ότι αφορά τις θερμοκρασίες, η τεχνολογία Coldfront των Legion συστημάτων κάνει την εμφάνισή της και στο Legion Go, με fan 79 λεπίδων από πολυμερές υγρών κρυστάλλων που διατηρεί τη συσκευή δροσερή με λιγότερο από 25dB θορύβου στο Quiet Mode. Επιτρέπει παράλληλα στη συσκευή να φτάσει τα πλήρη 25W TGP σε Custom Mode, όταν ο gamer χρειάζεται την πλήρη δύναμη του συστήματος, αποτρέποντας παράλληλα το θερμικό throttling κατά τη διάρκεια εκτεταμένου gaming.

Τα αποσπώμενα χειριστήρια Lenovo Legion Go διαθέτουν joysticks που αποτρέπουν το drift, μεγιστοποιώντας την απόκριση και την ακρίβεια κατά τη διάρκεια εξαντλητικού gaming.  Άλλες είσοδοι περιλαμβάνουν ένα ενσωματωμένο trackpad, ένα μεγάλο D-pad, ένα mouse wheel και συνολικά 10 mappable κουμπιά, σκανδάλες και grip πλήκτρα. Ο RGB φωτισμός είναι παρών στο κουμπί λειτουργίας που κοσμείται με το εικονικό Lenovo Legion "O", το οποίο αλλάζει χρώματα για να υποδεικνύει τη λειτουργία του fan, ενώ οι προσαρμόσιμοι RGB δακτύλιοι γύρω από τα joysticks προσθέτουν άλλο ένα επίπεδο φινέτσας. 

image.jpeg.57e68cb23331e9134f50ce5078c2b37d.jpeg

Μας άρεσε και το FPS mode που επιτρέπει στον χρήστη να αφαιρέσει τα χειριστήρια από το σώμα του Lenovo Legion Go και να χρησιμοποιήσει μια ειδική βάση στήριξης που περιλαμβάνεται στη συσκευασία, προκειμένου να τοποθετήσει εκεί το δεξί χειριστήριο. Με τον τρόπο αυτό το χειριστήριο αναλαμβάνει λειτουργίες ποντικιού με την ακρίβεια και την απόκριση που περιμένει ένας gamer, προκειμένου να έχει τα ίδια πλεονεκτήματα με κάποιον που χρησιμοποιεί ποντίκι.

Σε επίπεδο λογισμικού, το Legion Go στηρίζεται στα Windows 11, με το custom περιβάλλον της εταιρείας να δίνει πρόσβαση στη συντριπτική πλειοψηφία των PC Games αλλά και των gaming υπηρεσιών της πλατφόρμας συμπεριλαμβανομένου του Steam και του Xbox Game Pass. 

Το Lenovo Legion Go αναμένεται να είναι διαθέσιμο στα τέλη Οκτωβρίου με τιμή €799 για την αρχική έκδοση ενώ όπως μαθαίνουμε, θα κυκλοφορήσει κανονικά και στη χώρα μας.

  • Like 8
  • Thanks 1