Πριν λίγες εβδομάδες, η Motorola παρουσίασε την τρίτη γενιά του Moto G, το πιο δημοφιλές smartphone της εταιρείας και εμείς δε χάσαμε την ευκαιρία για μια πρώτη επαφή με τη συσκευή στα πλαίσια της έκθεσης IFA 2015.

Όπως γνωρίζαμε και επιβεβαιώσαμε, η εξωτερική εμφάνιση του νέου Moto G παραμένει ίδια, με τη χαρακτηριστική κυρτή πλευρά στο άνω μέρος της συσκευής στο σημείο που βρίσκεται η θύρα ακουστικών, και τα στερεοφωνικά ηχεία στην εμπρόσθια όψη να κάνουν τη διαφορά μεταξύ άλλων και με άλλα smartphones της οικονομικής κατηγορίας. Οι διαστάσεις μένουν και αυτές ίδιες με τον προκάτοχο της συσκευής, χωρίς αλλαγή στο μέγεθος της οθόνης η οποία παραμένει στις 5 ίντσες με HD ανάλυση.

 


 


Στις αλλαγές που κάνουν το Moto G (2015) μία ακόμα πιο συμφέρουσα αγορά, περιλαμβάνεται το γεγονός ότι είναι πλέον αδιάβροχο, υποστηρίζοντας το πρότυπο IP7, ενώ στο εσωτερικό διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 410 με 1GB μνήμη και 8GB αποθηκευτικού χώρου ο οποίος μπορεί να επεκταθεί με μία microSD κάρτα.

 

Όσον αφορά τα χρώματα της οθόνης δεν εντυπωσιάζουν όμως καλύπτουν την πλειονότητα των χρηστών που θα χρειαστεί να δώσουν ένα ποσό κάτω από 200 ευρώ προκειμένου να αποκτήσουν τη συσκευή, ειδικά όταν μάθουν ότι η κύρια κάμερα των 13MP είναι σημαντικά αναβαθμισμένη και προέρχεται από το Nexus 6. Μια δεύτερη κάμερα υπάρχει στο εμπρόσθιο μέρος με ανάλυση 5MP και σίγουρα πρέπει να κάνουμε αναφορά και στη μπαταρία, με μεγαλύτερη χωρητικότητα από πριν η οποία φτάνει τα 2.470mAh, και χαρίζει άνετη αυτονομία σύμφωνα με τη Motorola, η οποία ξεπερνάει τη μία ημερα.

 


P1010463.jpg

 


Το περιμένουμε και στη χώρα μας μέχρι το τέλος του έτους, χωρίς να υπάρχει κάποια ενημέρωση για την τιμή του η οποία δεν αναμένεται όμως να ξεπερνάει τα επίπεδα του περσινού μοντέλου το οποίο είχε κυκλοφορήσει με τιμή 189 ευρώ.

 

Η αποστολή του insomnia στην IFA 2015 είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ