To πρώτο Moto 360 ήταν ένα από τα πιο ελκυστικά και εντυπωσιακά smartwatches όταν κυκλοφόρησε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, καθώς ήταν το πρώτο με Android Wear που είχε παραδοσιακή, στρογγυλή κάσα (αν και η λεγόμενη «flat-tire» οθόνη δεν άρεσε σε κάποιους). Τώρα, επανέρχεται στην αγορά ανανεωμένο.

Αν και διατηρεί όλα τα στοιχεία του σχεδιασμού που το έκαναν δημοφιλές, αυτή τη φορά έρχεται με το Qualcomm Snapdragon Wear 3100 SoC, με 1GB RAM και 8GB αποθηκευτικού χώρου, καθώς και με always-on οθόνη και υποστήριξη γρήγορης φόρτισης.

Η μπαταρία μάλιστα φορτίζει πλήρως μέσα σε μόλις μία ώρα. Η κατασκευάστρια εταιρεία κάνει λόγο για all-day διάρκεια μπαταρίας, ωστόσο χάρη σε ένα χαρακτηριστικό εξοικονόμησης ενέργειας, η συσκευή θα συνεχίσει να δείχνει την ώρα για τρεις συνεχόμενες μέρες ακόμα και αν η μπαταρία κοντεύει να τελειώσει.

moto2.jpg.0c5c489635507cdc3c633f11986311b7.jpg

Η κατασκευάστρια εταιρεία δεν είναι πάντως αυτή που θα περιμέναμε φυσιολογικά, αλλά μία άγνωστη εταιρεία με την ονομασία eBuyNow. Όπως οι εταιρείες HMD Global και TCL εκμεταλλεύονται και αξιοποιούν την δημοφιλία των brands Nokia και BlackBerry, έτσι και η εταιρεία eBuyNow, ήρθε σε συμφωνία με την Motorola για να επαναφέρει το εμβληματικό smartwatch στην αγορά. Η εταιρεία πάντως που βρίσκεται πίσω από την συσκευή παραμένει ένα ερωτηματικό – αν και στην ιστοσελίδα της κάνει λόγο για δεκαπέντε χρόνια εμπειρίας στον τομέα των ηλεκτρονικών- και αυτό ενδεχομένως να παίξει τον ρόλο του στην εμπορική της πορεία στην αγορά.

Το Moto 360 θα διατεθεί τον Δεκέμβριο με τιμή $350/ £275. Οι προπαραγγελίες για την συσκευή θα ξεκινήσουν στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο στα μέσα Νοεμβρίου μέσω της ιστοσελίδας Moto360.com.

Engadget