Το τηλέφωνο της Motorola αναμένεται να κοστίζει $1399 και θα κυκλοφορήσει αργότερα το φθινόπωρο.

Νωρίτερα φέτος, η Motorola επανακυκλοφόρησε το Razr εκσυγχρονίζοντάς τον σχεδιασμό του θρυλικού flip phone τηλεφώνου με μία εντυπωσιακή αναδιπλούμενη οθόνη, λειτουργικό σύστημα Android και τιμή $1500. Αν και όλοι ήταν ενθουσιασμένοι για αυτή την κυκλοφορία, τελικά κάποια χαρακτηριστικά του τηλεφώνου όπως ο χαμηλής ανθεκτικότητας μεντεσές, οι χαμηλότερες των προσδοκιών κάμερες και η μικρή αυτονομία, προσγείωσαν απότομα τις προσδοκίες. Τώρα, η Motorola θα προσπαθήσει να εξιλεωθεί φέρνοντας τη δεύτερη γενιά του Razr, στην οποία θα προσθέσει υποστήριξη για δίκτυα 5G, καλύτερες κάμερες αλλά και πιο χρήσιμες εφαρμογές.

Στο σύνολό της, η σχεδίαση του νέου Razr μοιάζει αρκετά με αυτή της πρώτης γενιάς. Το τηλέφωνο θα διαθέτει αναδιπλούμενη οθόνη 6.2’’, με αναλογία διαστάσεων 21,9:9 ενώ η Quick View OLED οθόνη των 2.7’’ που βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά του Razr θα επιτρέπει την πρόσβαση σε ειδοποιήσεις και άλλες βασικές λειτουργίες. Αυτό που δεν άλλαξε πολύ, είναι η τιμή της συσκευής, η οποία αν και $100 φθηνότερη, παραμένει στα ίδια υψηλά επίπεδα, αφού φτάνει τα $1399.

motorola-razr-1.jpg.58ac9a1ebbcf9ae2ec205a31570b7c02.jpg

Εσωτερικά θα υπάρχουν πολλές αλλαγές. Το νέο Razr θα εξοπλίζεται με τον γρηγορότερο Snapdragon 765G, η μνήμη RAM έχει αυξηθεί στα 8GB (από 6GB που είχε το προηγούμενο), ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης διπλασιάστηκε στα 256GB ενώ και η μπαταρία είναι μεγαλύτερη στα 2800mAh. Σημαντικές αλλαγές αποτελούν επίσης και η μετατόπιση του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος όπως επίσης και οι νεότερες και καλύτερες κάμερες.

Οι κάμερες του πρώτου Razr δεν ήταν αντάξιες των προσδοκιών. Με selfie 5MP και βασική κάμερα 16MP,  αισθητήρες με τους οποίους μπορούσε κάποιος να φωτογραφίσει με σχετικά καλή ποιότητα μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας και επαρκή φωτισμό, οι λήψεις δεν ικανοποιούσαν τους χρήστες. Το ενημερωμένο μοντέλο φαίνεται να κάνει αλλαγές τόσο στο βασικό σύστημα κάμερας όσο και στην selfie κάμερα. Εσωτερικά πλέον βρίσκουμε αισθητήρα 20MP ενώ η πίσω φτάνει τα 48MP η οποία θα συνοδεύεται και από αισθητήρα ToF και οπτική σταθεροποίηση. Χάρη βέβαια στην αναδιπλούμενη λειτουργία του Razr, ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει και την καλύτερη κάμερα για selfies.

razr.jpg.80c999a93626b43041b933c587eac93e.jpg

Η άλλη μεγάλη προσθήκη ακούει στο όνομα 5G, αν και για ένα τηλέφωνο που κοστίζει $1399 μάλλον αναμενόμενη θα την χαρακτήριζε κανείς. Μελανό σημείο το γεγονός πως δεν θα υποστηρίζει τη γρηγορότερη τεχνολογία mmWave στα δίκτυα 5G. Επίσης, η Motorola αναβαθμίζει και το λογισμικό, το οποίο για την εξωτερική οθόνη θα λειτουργεί ως ένα κανονικό Android αλλά ταυτόχρονα θα προσφέρει πρόσβαση σε μια ποικιλία εφαρμογών όπως Google, YouTube και παιχνίδια, όπως επίσης και δυνατότητα απάντησης σε μηνύματα κειμένου χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να ανοίξει το τηλέφωνο.

Το μεγαλύτερο στοίχημα της Motorola θα είναι ο μηχανισμός αναδίπλωσης, που ήταν και από τις βασικότερες ανησυχίες του πρώτου μοντέλου. Η Motorola λέει ότι ο μηχανισμός στο νέο μοντέλο θα πρέπει να διαρκεί έως και πέντε χρόνια καθημερινής χρήσης ακόμη κι από χρήστες που ανοίγουν και κλείνουν το τηλέφωνο έως 100 φορές την ημέρα. Ωστόσο, η εταιρία δεν αναφέρει συγκεκριμένες βελτιώσεις στην ανθεκτικότητα ή την αντοχή του μεντεσέ.