Τα backpacks είναι μια νέα κατηγορία υπολογιστών που έχουν κάνει την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα και απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να έχουν απόλυτη ελευθερία κατά τη χρήση ενός συστήματος εικονικής πραγματικότητας.

Το MSI VR One αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του στο Tokyo Gaming Show αυτή την εβδομάδα όμως ήδη η εταιρεία παρουσίασε τις πρώτες φωτογραφίες και πληροφορίες γύρω από το «λεπτότερο και ελαφρύτερο VR backpack της αγοράς». Σε συνεργασία με την HTC, το VR One αποτελεί μια ιδανική πρόταση για όσους έχουν στην κατοχή τους το Vive, το σύστημα εικονικής πραγματικότητας της HTC το οποίο είναι και αυτό που έχει επιλέξει από νωρίς η MSI να υποστηρίξει. Πάντως αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι συμβατό και με άλλα παρόμοια συστήματα και ειδικότερα το Oculus Rift.

 

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του VR One συναντάμε έναν υπερχρονισμένο Intel Core i7 επεξεργαστή (δεν αναφέρεται το μοντέλο) και κάρτα γραφικών GTX 1070 που είναι κατάλληλη για τα παιχνίδια VR. Η MSI δεν προχώρησε σε δημοσίευση άλλων τεχνικών χαρακτηριστικών όμως θα πρέπει να περιμένουμε 8GB μνήμη, SSD, HDMI έξοδο όπως επίσης USB 3.0 θύρες κ.α

 


20160912_1.png

 


Με εντυπωσιακή εμφάνιση, το MSI VR One έχει βάρος 3,58 κιλών έναντι των 4.5 κιλών που ζυγίζει το Omen VR backpack της HP ενώ άγνωστο παραμένει το βάρος της πρότασης της Alienware που θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό. Ένα από τα χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων υπολογιστών, η αυτονομία τους, στην περίπτωση του VR One κυμαίνεται στη 1.5 ώρα με πλήρη χρήση, και με τις δύο εναλλάξιμες μπαταρίες να βρίσκονται εγκατεστημένες αριστερά και δεξιά.

 

Άγνωστη παραμένει η τιμή του VR One η οποία κατά γενική ομολογία αναμένεται να είναι υψηλή και να ξεπερνά τα 1200 δολάρια.

 

Link.png Site: ArsTechnica