Όσο πλησιάζουμε προς την ημερομηνία της επίσημης ανακοίνωσης, τόσο περισσότερα θα μαθαίνουμε για την επερχόμενη «έξυπνη τηλεόραση» της Κινέζικης εταιρείας OnePlus.

Πριν από λίγες ημέρες, η OnePlus India έκανε γνωστό μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter ότι η OnePlus TV θα διαθέτει διαγώνιο 55 ιντσών και ότι θα βασίζεται στην τεχνολογία QLED.

Εχθές, επανήλθε με μία ακόμα αποκάλυψη προφανώς για να διατηρήσει το ενδιαφέρον των χρηστών σε υψηλά επίπεδα και για να ενισχύσει το «hype» για το επερχόμενο προϊόν της Κινέζικης εταιρείας.  

Η OnePlus TV, που έχει την κωδική ονομασία «Dosa», θα υποστηρίζει λοιπόν Dolby Vision HDR. Παράλληλα ωστόσο έγινε γνωστό ότι η OnePlus TV θα διαθέτει το MediaTek MT5670 SoC που με τη σειρά του ενσωματώνει τετραπύρηνο επεξεργαστή Cortex-A53 1,5GHz και την Mali-G51 GPU (700MHz). Επίσης θα διαθέτει 3GB RAM και θα τρέχει Android 9 Pie

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα Gadgets360, ο CEO της OnePlus, Pete Lau δήλωσε ότι η τηλεόραση θα τρέχει ένα «βελτιωμένο περιβάλλον χρήσης» πάνω από το Android TV που θα παρέχει μία βελτιστοποιημένη εμπειρία χρήσης για όσους έχουν στην κατοχής του ένα smartphone της OnePlus, όπως για παράδειγμα θα είναι η απροβλημάτιστη και απρόσκοπτη εισαγωγή κειμένου στην OnePlus TV από το κινητό.

Ο Pete Lau δήλωσε επίσης ότι η OnePlus TV δεν θα είναι τόσο οικονομική όσο οι τηλεοράσεις της Xiaomi καθώς η εταιρεία του «εστιάζει μόνο στην αγορά των πολυτελών ναυαρχίδων» και επιθυμεί να ανταγωνιστεί με πολυτελή μοντέλα από της Samsung και Sony.

Παρόλα αυτά, η τηλεόραση της OnePlus θα είναι ελαφρώς φθηνότερη από τις προτάσεις των Samsung και Sony εξαιτίας της στρατηγικής συνεργασίας της με την Amazon. Η OnePlus TV θα κυκλοφορήσει πρώτα στην αγορά της Ινδίας, και αργότερα στην Β. Αμερική, στην Ευρώπη και στην Κίνα.

SlashGear

GSMArena