Διπλάσιες αποστολές κινητών τηλεφώνων στα ράφια των καταστημάτων πραγματοποίησε το τελευταίο τρίμηνο του έτους η Samsung σε σύγκριση με την Apple, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της εταιρείας ερευνών IDC. Συγκεκριμένα η Samsung απέστειλε Samsung 50.2 εκατομμύρια συσκευές smartphones στα καταστήματα, με τον αντίστοιχο αριθμό της Apple να φτάνει τα 26 εκατομμύρια συσκευές.

Το γεγονός ότι η Samsung κυκλοφόρησε εδώ και λίγες εβδομάδες το Galaxy S3, το διάδοχο της διάσημης σειράς της εταιρείας, ενώ οι καταναλωτές περιμένουν την κυκλοφορία του επόμενου iPhone είναι οι κυριότεροι παράγοντες των παραπάνω στατιστικών στοιχείων. “Οι Samsung και Apple έχουν μετατραπεί σε εταιρείες γίγαντες όσον αφορά τις συσκευές smartphones, καθώς και οι δύο έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό στην αγορά” αναφέρει ο Kevin Restivo, αναλυτής της IDC. Ο ίδιος σημειώνει επίσης ότι όπως δείχνει και η ιστορία τους οι δύο αυτές εταιρείες έχουν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις, με τη Samsung να καλύπτει μια ευρεία γκάμα τιμών στα προϊόντα της σε αρκετές αγορές, ενώ η Apple εστιαζει στην πώληση iPhone σε αγορές - κλειδιά.

 

Όσον αφορά τη συνολική “μάχη” στα κινητά τηλέφωνα η Samsung ξεπερνά τη Nokia για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς η Φιλανδική εταιρεία συνεχίζει να βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο υιοθετώντας το λογισμικό Windows Phone της Microsoft στις συσκευές της. Η Samsung πραγματοποίησε 94.2 εκατομμύρια αποστολές κινητών τηλεφώνων το τελευταίο τρίμηνο, ενώ η Nokia έφτασε τις 83.7 εκατομμύρια αποστολές. Η Nokia δεν είναι η μόνη εταιρεία που βλέπει τους αριθμούς των αποστολών της να μειώνονται, καθώς και η RIM παρουσίασε μείωση της τάξεως του 14%.

 

Link.png Site: allthingsd.com