Σε 10 μέρες έχουμε τα αποκαλυπτήρια του Samsung Galaxy S IV και ήδη η αναμονή βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, κάτι που συντηρεί και η Samsung με μικρά teaser video που αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν την επίσημη παρουσίαση της συσκευής στη Νέα Υόρκη.

Μετά από την ανεπιβεβαίωτη διαρροή για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της τέταρτης γενιάς του Galaxy S, δημοσίευμα των New York Times κάνει αναφορά για ένα από τα χαρακτηριστικά της συσκευής, αυτή τη φορά στον τομέα του λογισμικού στον οποίο όπως φαίνεται θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση η Samsung.

 

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα κάνει αναφορά στην δυνατότητα εντοπισμού της κίνησης του ματιού του χρήστη όταν διαβάζει κάτι στην οθόνη του Galaxy S IV και σε διάφορες "κινήσεις" που θα μπορεί να κάνει χωρίς να ακουμπήσει καθόλου την οθόνη αφής. Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα που αναφέρεται στην είδηση είναι το scrolling σε μια ιστοσελίδα ή σε ένα μενού όταν ο χρήστης έχει εστιάσει εκεί το βλέμμα του και φτάσει στο τέλος της οθόνης.

 

Υπενθυμίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν αποτελεί έκπληξη αφού η Samsung ήδη έχει παρουσιάσει τη δυνατότητα Smart Stay στο Galaxy S III με την οποία η συσκευή εντοπίζει πότε ο χρήστης δεν την κοιτά, και απενεργοποιεί έτσι την οθόνη για εξοικονόμηση μπαταρίας.

 

Η Samsung έχει ήδη τα δικαιώματα της τεχνολογίας "Eye Scroll" και η ενσωμάτωση μιας τέτοιας τεχνολογίας όχι μόνο σε smartphones αλλά και σε tablets της εταιρείας χωρίς να ξέρουμε αν πέρα από τις εντυπώσεις, προσφέρει μεγαλύτερη χρηστικότητα.

 

Για την ώρα η Samsung προετοιμάζει το έδαφος για τη μεγάλη ανακοίνωση, κυκλοφορώντας σήμερα το πρώτο teaser video.

 

 

Link.png Site: pages/']Nytimes.com