Αν και η Samsung μας έδειξε από κοντά το Smart Monitor M8 στη φετινή έκθεση CES, εντούτοις η γνωστή εταιρεία δεν είχε αναφερθεί στην τιμή του ή στο ότι θα κυκλοφορούσε σε τέσσερα χρώματα.

Τώρα, μαθαίνουμε ότι η νέα σειρά «έξυπνων οθονών» της Samsung, M8, θα διατεθεί σε τέσσερα χρώματα - Warm White, Sunset Pink, Daylight Blue και Spring Green- και πως αν ο χρήστης επιλέξει το «ζεστό λευκό» χρώμα θα χρειαστεί να βγάλει από την τσέπη του $699,99 ενώ αν επιλέξει κάποιο από τα άλλα χρώματα θα χρειαστεί να δώσει $30 περισσότερα ($729,99). Αν και η Samsung έκανε γνωστό ότι θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα χρώματα και το κόστος της, δυστυχώς δεν έχει ακόμα αποκαλύψει λεπτομέρειες για τη διαθεσιμότητα της. Παρόλα αυτά, οι χρήστες υπολογιστών στις ΗΠΑ μπορούν να «κρατήσουν» το μοντέλο που τους ενδιαφέρει με το email τους στην ιστοσελίδα της εταιρείας (με την προ-παραγγελία της στη συνέχεια, θα λάβουν δωροεπιταγή $100 για μελλοντικές αγορές).

smart_monitor_m8-11_0.jpg

Η οθόνη της Samsung διαθέτει όμορφη και κομψή κατασκευή και σε σύγκριση με την οθόνη της Apple, Studio Display των $1.599,99 που παρουσιάστηκε πρόσφατα, φαίνεται να προσφέρει ένα εξίσου εντυπωσιακό σύνολο χαρακτηριστικών. Η τεχνολογία Adaptive Picture ρυθμίζει αυτόματα τη φωτεινότητα και τη θερμοκρασία χρώματος ανάλογα το περιεχόμενο και διαθέτει ρυθμιζόμενο ύψος βάσης (HAS) και λειτουργία κλίσης. Η βάση, δυστυχώς, δεν είναι συμβατή με το πρότυπο VESA. Από άποψη συνδέσεων, διαθέτει μία έξοδο micro HDMI και δύο υποδοχές USB Type-C (υποστηρίζεται φόρτιση 65W passthrough) ωστόσο μόνο η μία από τις δύο μπορεί να διαχειριστεί μεταφορά εικόνας και δεδομένων.

smart_monitor_m8-3_0.jpg

Η σειρά Smart Monitor M8 συνδυάζει κομψό, εργονομικό σχεδιασμό με χαρακτηριστικά που ενισχύουν την αποδοτικότητα και διαθέτει ένα εξαιρετικά λεπτό σώμα 11,4 χιλιοστών (περίπου κατά τρία τέταρτα λεπτότερο από τα προηγούμενα μοντέλα της εταιρείας). Σύμφωνα με την εταιρεία, το Smart Monitor M8 μπορεί να δημιουργήσει ένα ιδανικό περιβάλλον γραφείου στο σπίτι και μάλιστα χωρίς να απαιτείται η χρήση υπολογιστή καθώς μπορεί να συνδεθεί με διάφορες συσκευές ΙΤ μέσω του ανανεωμένου Smart Hub. Η οθόνη επιτρέπει στον χρήστη για παράδειγμα να «τρέξει» video streaming εφαρμογές όπως το Apple TV+, το Netflix ή το Disney+, υποστηρίζει HDR10+ και ενσωματώνει ηχεία. Το περιβάλλον χρήσης Workspace επίσης προσφέρει στον χρήστη όλες τις υπηρεσίες και τα χαρακτηριστικά (αρκεί η σύνδεση με ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι) που απαιτούνται για την εργασία του σε μία οθόνη, επιτρέποντας την ασύρματη σύνδεση με υπολογιστή Windows ή Mac και αξιοποιώντας μία σειρά χρήσιμων λειτουργιών, όπως το Samsung DeX, το Apple AirPlay 2, την υπηρεσία Microsoft 365 καθώς και τη λειτουργία κατοπτρισμού οθόνης από το smartphone.

smart_monitor_m8-2_0.jpg

Επιπλέον διαθέτει μαγνητική, αποσπώμενη κάμερα SlimFit που μπορεί να προσαρτηθεί στην οθόνη και η οποία διαθέτει λειτουργίες παρακολούθησης προσώπου και αυτόματου zoom. Η ικανότητα της κάμερας να ακολουθεί και να εστιάζει σε έναν μεμονωμένο ομιλητή καθιστά την κάμερα SlimFit μία πολύ καλή επιλογή για επαγγελματικές παρουσιάσεις, τηλεδιασκέψεις (π.χ. μέσω του Google Duo) και ζωντανό streaming. Εξάλλου, η οθόνη εξοπλίζεται με υψηλής ευαισθησίας μικρόφωνο Far Field Voice και υποστηρίζει φωνητικό έλεγχο μέσω των ψηφιακών βοηθών Samsung Bixby, Amazon Alexa, Google Assistant κ.ά. Μία έξυπνη λειτουργία είναι η Always On Voice, η οποία εμφανίζει πληροφορίες συνομιλίας στην οθόνη, όταν το Bixby είναι ενεργοποιημένο, ακόμα κι αν η ίδια η οθόνη είναι απενεργοποιημένη.

 

  • Like 2