Το επόμενο λογικό βήμα μετά τις 4K τηλεοράσεις αναμένεται να είναι οι 8K τηλεοράσεις, και όπως είδαμε τα τελευταία χρόνια, ελάχιστες εταιρείες έχουν προχωρήσει σε πρωτότυπα μοντέλα που απέχουν όμως από την εμπορική κυκλοφορία.

Αυτό θέλει να αλλάξει η Sharp, όπου στον εκθεσιακό της χώρο στην IFA, είδαμε από κοντά τη νέα της οθόνη Aquos 70 ιντσών, η οποία διακρίνεται για την 8K ανάλυση που διαθέτει αν και δεν είναι ξεκάθαρα τηλεόραση. Η ανάλυση αυτή (7680 x 4320), ισοδυναμεί με 16 φορές μιας Full HD τηλεόρασης και 4 φορές την ανάλυση μιας 4K ανάλυσης, κάτι που δείχνει ως ένα βαθμό το πόσα pixels χωράνε στην επιφάνεια της. Υποστηρίζει τις τεχνολογίας Dolby Vision και BDA-HDR για πολύ καλύτερα χρώματα σε συμβατό περιεχόμενο, κάτι που αποτελεί αναμενόμενα, εξαιρετικά σπάνιο να βρεθεί.

 

Για το σκοπό αυτό, η Sharp είχε συνδέσει τη νέα της 8K οθόνη με το τελευταίο μοντέλο βιντεοκάμερας της RED που επιτρέπει την εγγραφή βίντεο στην 8Κ ανάλυση, με το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι όμως τόσο εντυπωσιακό όσο το περιμέναμε. Το σίγουρο είναι πάντως ότι η Sharp βλέπει με πολύ καλό μάτι τη συγκεκριμένη αγορά και θέλει να αποτελέσει έναν από τους δυνατούς παίκτες της κατηγορίας, προωθώντας το τουλάχιστον στην Ευρώπη ως οθόνη υπολογιστή και όχι τηλεόραση.

 

Η κυκλοφορία της θα πραγματοποιηθεί μέσα στο έτος στην Κίνα, την Ταϊβάν και την Ιαπωνία, ενώ στην Ευρώπη θα κάνει την εμφάνισή της το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, με τιμή περίπου $10.000, μια τιμή που ακούγεται είναι η αλήθεια περισσότερο λογική απ' ότι περιμέναμε για τηλεόραση αλλά μεγάλη αν μιλάμε για οθόνη.