Έχοντας αποτελέσει μία από τις εταιρείες που ξεχώρισαν στη φετινή CES με τις ανακοινώσεις τους, η Sony διοργάνωσε την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για ηλεκτρονικά μέσα και συνεργάτες, αυτή τη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος και συγκεκριμένα στη Βουδαπέστη όπου βρίσκονται και τα γραφεία της εταιρείας για την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Έτσι μπορέσαμε να έχουμε μια πιο αναλυτική επαφή με τα νέα προϊόντα της Ιαπωνικής εταιρείας, αρχής γενομένης από την Bravia OLED A1, την πρώτη σειρά τηλεοράσεων της Sony που στηρίζεται στην OLED τεχνολογία. Με κορυφαία ποιότητα εικόνας, η σειρά A1 θα αποτελείται από τρία μοντέλα, 55,65 και 77 ιντσών, όλες με υποστήριξη 4K HDR . Στο επίκεντρο είναι η εικόνα, με τα περιθώρια περιμετρικά να είναι ελάχιστα, κάτι που οδήγησε την Ιαπωνική εταιρεία να κυκλοφορήσει για πρώτη φορά τηλεόραση στην οποία το λογότυπο της εταιρείας δεν εμφανίζεται στην εμπρόσθια όψη. Τα ηλεκτρονικά της τηλεόρασης βρίσκονται στη βάση στήριξης στο πίσω μέρος.

 

P1100957.jpg

 

Sony Budapest 2017

Sony Budapest 2017

 

Χωρίς να γνωστοποιεί τεχνικές λεπτομέρειες όπως το bitrare κ.α, η Sony δε δίστασε να προχωρήσει σε ζωντανή σύγκριση του δικού της μοντέλου με την περσινή κορυφαία OLED πρόταση της LG με την προβολή συγκεκριμένων βίντεο. Πίσω από τη μεγαλύτερη λεπτομέρεια, την ευκρίνεια, τη φωτεινότητα και πιστότητα χρωμάτων βρίσκεται σύμφωνα με την εταιρεία ο επεξεργαστής εικόνας X1 Extreme που κάνει τη διαφορά και βελτιστοποιεί το τελικό αποτέλεσμα ελαχιστοποιώντας σημαντικά το θόρυβο στην εικόνα.

 

Ένας από τους λόγους της εντυπωσιακής εμφάνισης είναι η έλλειψη ηχείων, με τη Sony να στηρίζεται στην τεχνολογία Acoustic Surface. Με τη χρήση δύο actuator σε κάθε πλευρά στο πίσω μέρος, έχουμε στερεοφωνικό ήχο ενώ μακρυά από τους θορύβους της CES, διαπιστώσαμε ότι ο ισχυρισμός της εταιρείας για ήχο «που βγαίνει μέσα από την οθόνη» είναι πέρα ως πέρα αληθινός, δίνοντας ένα πιο ρεαλιστικό τόνο ειδικά σε σκηνές με διαλόγους ή σε βίντεο συναυλιών.

 

Αν και για την ώρα η Sony δεν έχει ανακοινώσει τις τιμές των μοντέλων, σίγουρα περιμένουμε αυτές να είναι αρκετά υψηλές. H κυκλοφορία τους και στην ελληνική αγορά αναμένεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Για πιο οικονομικές καταστάσεις υπάρχει πάντα η LCD τεχνολογία, με τα νέα μοντέλα 65XE93 και 55XE85 να διαθέτουν αρκετά καλύτερα χρώματα από τα μοντέλα που είδαμε την περσινή χρονιά, με τον επεξεργαστή X1 Extreme να κάνει και εδώ τη διαφορά.

 

P1100944.jpg

 

Στον τομέα της φωτογραφίας, η Sony συνεχίζει την επίθεση των τελευταίων ετών με αξιόλογες προτάσεις Full Frame και APS-C καμερών. Το ίδιο ισχύει και για την ποικιλία διαθέσιμων φακών E-mount και A-mount, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Από κοντά είδαμε και τους νέους φακούς G Master 100mm F2.8 ST και τον Prime τηλεφακό FE 85mm F1.8 που χαρίζουν εξαιρετικά αποτελέσματα σε λήψεις bokeh. Στη δεύτερη περίπτωση, με μέγεθος που δε δημιουργεί πρόβλημα και αντοχή στη σκόνη και την υγρασία, ο νέος τηλεφακός της Sony απευθύνεται όχι μόνο σε επαγγελματίες αλλά και και σε όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα με μία Full Frame ή APS-C φωτογραφική μηχανή.

 

P1100975.jpg

 

Sony Budapest 2017

Sony Budapest 2017



Sony Budapest 2017

Sony Budapest 2017

 

Εντυπωσιακές σε κάθε περίπτωση μπορεί να θεωρηθούν οι λήψεις πορτρέτων στα οποία υπάρχει το γνωστό εφέ της αποεστίασης του φόντου, με μέγιστο διάφραγμα F1.8 αλλά και εστιακό μήκος 85 χιλιοστών. Και οι δύο φακοί αναμένονται μέσα στο μήνα, με τις τιμές τους να ανακοινώνονται σύντομα. Σε ότι αφορά τις πληροφορίες για επικείμενη κυκλοφορία νέων μοντέλων φωτογραφικών μηχανών τον επόμενο μήνα, τα στελέχη της Sony δηλώνουν άγνοια, προσθέτοντας όμως ότι τίποτα δε μπορεί να αποκλειστεί.