Παράλληλα, προχωρά στο κλείσιμο στούντιο ανάπτυξης τίτλων με έδρα το Λονδίνο

Η Sony προχωρά στην περικοπή 900 θέσεων εργασίας που αφορούν το PlayStation, ενώ θα τερματίσει και τη λειτουργία ενός στούντιο στο Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρία την Τρίτη, τη στιγμή που η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών δυσκολεύεται να ανακάμψει από την ύφεση που καταγράφεται μετά το τέλος της πανδημίας.

Οι απολύσεις θα επηρεάσουν περίπου το 8% των εργαζομένων στην εταιρία, από την Αμερική έως την Ασία και ανακοινώθηκε λίγες μέρες αφότου η Sony περιόρισε δραστικά τις προβλέψεις για τις ετήσιες πωλήσεις που αναμένει για την κονσόλα PlayStation 5.

"Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι έχει καταστεί αναπόφευκτη η λήψη δύσκολων αποφάσεων", δήλωσε ο Τζιμ Ράιαν, επικεφαλής του τομέα gaming της Sony, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τις αλλαγές αυτές στον τρόπο που η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών αναπτύσσει, κυκλοφορεί και διανέμει τα προϊόντα της. Ο Ράιαν πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί το Μάρτιο.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί την κατεύθυνση που έχουν επιλέξει εταιρίες όπως η Microsoft αλλά και η Riot Games, ιδιοκτησίας Tencent, που προχώρησαν επίσης στην απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων τους τελευταίους μήνες, λόγω της βραδείας ανάκαμψης που καταγράφεται στην αγορά.

Η παγκόσμια αγορά βιντεοπαιχνιδιών παρουσίασε ανάπτυξη μόλις 0,6% τον περασμένο χρόνο, φτάνοντας σε τζίρο 184 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τη Newzoo, η οποία καταγράφει τις τάσεις της αγοράς, αν και τα αποτελέσματα αυτά ήταν σαφώς καλύτερα σε σχέση με μια κάμψη που υπερέβη το 5% το 2022.

Οι απολύσεις θα επηρεάσουν επίσης και άλλα στούντιο της Sony, μεταξύ των οποίων το Insomniac Games, με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, που συμμετείχε στην ανάπτυξη τίτλων όπως το "Marvel's Spider-Man 2" αλλά και το Naughty Dog, το στούντιο που βρίσκεται πίσω από το "The Last of Us".

Νωρίτερα αυτό το μήνα η Sony είχε αναφέρει πως αναμένει μια σταδιακή κάμψη στις πωλήσεις του PlayStation 5 από το επόμενο οικονομικό έτος και ότι δεν σχεδιάζει να προχωρήσει στην κυκλοφορία μεγάλων, αποκλειστικών τίτλων μέσα στο διάστημα αυτό.

Το PlayStation 5 έχει καταγράψει πωλήσεις άνω των 50 εκατομμυρίων μονάδων από την κυκλοφορία του, στα τέλη του 2020, έχοντας έρθει αντιμέτωπο με αργό ρυθμό πωλήσεων τα πρώτα χρόνια, όταν οι ελλείψεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες που προκλήθηκαν από την πανδημία περιόρισαν τις παραγωγικές δυνατότητες του ιαπωνικού κολοσσού.

  • Like 1
  • Sad 1