Όχι μία αλλά δύο νέες φωτογραφικές μηχανές full-frame με εναλλάξιμους φακούς, ανακοίνωσε η Sony, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στην κορυφαία σειρά α7c, συνδυάζοντας συμπαγές μέγεθος και υψηλή φορητότητα.

Αρχικά η Alpha 7C II είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα εικόνας full-frame με 33MP και προηγμένες λειτουργίες και επιδόσεις σε φωτογραφία και βίντεο σε ένα συμπαγές και ελαφρύ σώμα (περίπου 12 cm πλάτος x 7 cm ύψος x 6 cm βάθος και ζυγίζει περίπου 513 γραμμάρια). Πρόκειται για τη δεύτερη γενιά της σειράς α7C, η οποία φημίζεται για το συνδυασμό επιδόσεων και χαρακτηριστικών σε ένα συμπαγές μέγεθος, ιδανικό για ένα ευρύ φάσμα σεναρίων λήψης, όπως τα ταξίδια και η φωτογραφία δρόμου.

Η δεύτερη πρόταση της Sony είναι η Alpha 7C R, μια νέα συμπαγής φωτογραφική μηχανή full-frame με εναλλάξιμους φακούς. Διαθέτει την υψηλή ανάλυση και την πλούσια απόδοση διαβάθμισης ενός αισθητήρα εικόνας πλήρους μεγέθους με 61MP, τον ίδιο αισθητήρα που χρησιμοποιείται στην Alpha 7R V, ενσωματωμένο σε ένα συμπαγές και ελαφρύ σώμα με βάρος 513 γραμμάρια. Εκτός από καθημερινές λήψεις, πραγματοποιεί εύκολα σύμφωνα με τη Sony λήψεις εικόνων υψηλής ποιότητας σε μια ευρεία ποικιλία περιστάσεων, όπως πορτραίτα, φωτογραφίες άγριας φύσης και τοπίου, επιτυγχάνοντας το συνδυασμό της λήψης εικόνων εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης με την ευελιξία και το μικρό βάρος.

Στα κοινά χαρακτηριστικά, και τα δύο μοντέλα είναι εξοπλισμένα με την ίδια μονάδα επεξεργασίας AI και τους επεξεργαστές BIONZ XR που βρίσκονται στις νεότερες φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς της Sony, όπως η Alpha 7R V και η Alpha 6700. Η λειτουργία Recognition AF σε πραγματικό χρόνο αναγνωρίζει μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων με μεγάλη ακρίβεια, ενώ η σταθεροποίηση εικόνας 5 αξόνων εντός του σώματος παρέχει το πλεονέκτημα της λήψης σε επτά βήματα κατά τη λήψη φωτογραφιών. Όσον αφορά τις επιδόσεις βίντεο, και τα δύο μοντέλα υποστηρίζουν υψηλής ποιότητας εγγραφή βίντεο 4:2:2 10-bit έως 4K60p, ενώ υποστηρίζουν τη διακεκριμένη χρωματική τεχνική S-Cinetone της Sony για πλούσιο και κινηματογραφικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, διαθέτουν σταθεροποίηση εικόνας εντός του σώματος Active Mode, αυτόματο καδράρισμα με AI, υποστηρίζουν διεπαφή ψηφιακού ήχου και άλλα χαρακτηριστικά που ενισχύουν τη λήψη βίντεο υψηλής ποιότητας. 

Η τυπική ευαισθησία ISO κυμαίνεται από 100 έως 32000 τόσο για φωτογραφίες όσο και για βίντεο (διευρυμένο ISO 50 έως 102400 για φωτογραφίες). Εκτός από την οπτική σταθεροποίηση εικόνας 7,0 βημάτωνi 5 αξόνων εντός του σώματος, ανιχνεύεται και διορθώνεται ακόμη και το ελαφρύ θόλωμα στο επίπεδο του ενός pixel. Σε ότι αφορά την κυκλοφορία των δύο μοντέλων, αυτή έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο με τιμή για την Alpha 7C II €2400 (σώμα) και €3700 για την Alpha 7C R.  

  • Like 4