Αλλαγή ρότας για τη Sony, με το νέο αφεντικό της εταιρείας Kenichiro Yoshida, να ανακοινώνει το τριετές πλάνο του το οποίο αποτελεί συνέχεια των κινήσεων του μέχρι πρότινος CEO της εταιρείας, Kaz Hirai, εστιάζοντας μόνο σε κατηγορίες που η Sony παρουσιάζει κερδοφορία.

Η νέα πολιτική της Sony έχει «θύματα» τα gadgets για τα οποία είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες η Ιαπωνική εταιρεία, με τις πωλήσεις τηλεοράσεων, smartphones και ψηφιακών καμερών, να παρουσιάζουν πτώση τα τελευταία χρόνια, και τα οποία πλέον δε θα αποτελούν προτεραιότητα.

Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η αγορά αισθητήρων όπου η Sony κυριαρχεί, με παρουσία σχεδόν σε όλα τα smartphones της αγοράς. Με επένδυση 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Sony, θέλει να εδραιώσει περαιτέρω τη  θέση της αλλά και τα κέρδη της στη συγκεκριμένη κατηγορία, ειδικά τώρα που πολλά smartphones στηρίζονται σε διπλή κύρια κάμερα. Η επόμενη σημαντική κίνηση της Ιαπωνικής εταιρείας είναι η αγορά μεριδίου στη δισκογραφική εταιρεία EMI με το ποσό των 2.3 δισ. δολαρίων, μια κίνηση που μόλις ολοκληρωθεί, θα τη καταστήσει το απόλυτο αφεντικό της εταιρείας με μερίδιο 90%. 

Screenshot_3.jpg.aef28203d60b145a19237e339e4e989b.jpg

Σε ότι αφορά το PlayStation, ο νέος CEO της εταιρείας δίνει έμφαση όχι τόσο στις πωλήσεις hardware αλλά κυρίως στο να φέρει περισσότερους κατόχους της κονσόλας στη συνδρομητική υπηρεσία PlayStation Plus ενώ επιπλέον θα επενδυθούν σημαντικά ποσά για τη δημιουργία first-party παιχνιδιών και πρόσθετου περιεχόμενου (DLC). 

Για το κινηματογραφικό στούντιο της Sony το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγάλα αγκάθια της εταιρείας, το πλάνο του Yoshida περιλαμβάνει μεγάλες επενδύσεις στην εξεύρεση σεναρίων καλής ποιότητας τα οποία θα αφορούν επιτυχημένες ταινίες της Sony. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον ακόμα περισσότερα remake ή reboot ταινιών όπως το πρόσφατο Jumanji: Welcome to the Jungle, το οποίο αποτελεί τη δημοφιλέστερη ταινία της Sony με εισπράξεις περίπου 1 δισεκατομμυρίου.

Bloomberg
Engadget

  • Like 2