Όπως ανακοινώθηκε τις τελευταίες ώρες, η Sony προχώρησε σε πολυετή συμφωνία με την Qualcomm για τη χρήση Snapdragon chipset (και) για τα μελλοντικά της smartphone.

Πρόκειται για επέκταση της υφιστάμενης συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. Τα chipset της Qualcomm θα χρησιμοποιηθούν στις επερχόμενες premium συσκευές της Sony, μαζί με smartphones υψηλής και μεσαίας κατηγορίας, με τη Sony να αποκαλύπτει το Xperia 1 V μόλις τον περασμένο μήνα. Το νέο κορυφαίο smartphone της Ιαπωνικής εταιρείας στηρίζεται στο Snapdragon 8 Gen2 SoC της Qualcomm και απευθύνεται κυρίως σε φωτογράφους και vloggers. Αυτές είναι σχετικά εξειδικευμένες περιπτώσεις χρήσης, αν και η Sony είναι σε θέση να αξιοποιήσει την τεχνολογία της κάμεράς της με στόχο να βοηθήσει τους χρήστες να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ποιότητας.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης το Xperia 10 V μεσαίας κατηγορίας για πρώτη φορά τον Μάιο. Διαθέτει Snapdragon 695 chipset και OLED οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 60Hz καθώς και ανάλυση 1080p. Η Sony άρχισε να διαθέτει το τηλέφωνο στην Ευρώπη αυτόν τον μήνα στην τιμή των 449 ευρώ. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη εταιρεία που οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται όταν πρόκειται για smartphones, η Sony εξακολουθεί να εργάζεται στα δικά της τηλέφωνα και σκοπεύει να συνεχίσει όπως όλα δείχνουν να το κάνει στο άμεσο μέλλον.

Η Qualcomm είναι ένας κορυφαίος κατασκευαστής τσιπ που σχεδιάζει, κατασκευάζει και πωλεί επεξεργαστές, μόντεμ και άλλα chipsets για smartphones, tablet, φορητούς υπολογιστές, οχήματα και άλλες συσκευές. Η πλατφόρμα Snapdragon της εταιρείας χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλά δημοφιλή smartphones από εταιρείες όπως η Samsung, η LG, η Xiaomi και άλλες. Η πλατφόρμα περιλαμβάνει μια σειρά επεξεργαστών που προσφέρουν διαφορετικά επίπεδα επιδόσεων και χαρακτηριστικών για όλα τα βαλάντια.

Επιπλέον η πλατφόρμα Snapdragon 8 Gen2 Mobile Platform αποτελεί ένα SoC υψηλών προδιαγραφών που έχει σχεδιαστεί για premium smartphones. Προσφέρει προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως κορυφαίες επιδόσεις στο χώρο του Android, υποστήριξη για συνδεσιμότητα 5G, προηγμένες δυνατότητες AI και βελτιωμένη απόδοση για παιχνίδια και άλλες απαιτητικές εφαρμογές. Το Snapdragon 695 chipset που χρησιμοποιείται στο Xperia 10 V είναι ένας επεξεργαστής μεσαίας κατηγορίας που προσφέρει σταθερή απόδοση για καθημερινή χρήση.

  • Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1