Από τις 19 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το Amazon.de τις αποστολές του WeTab, της φιλόδοξης προσπάθεια από τη Γερμανία στα tablet PC. Προπαραγγελίες στο Amazon γίνονται δεκτές και από την Ελλάδα.

 

Στην έκθεση IFA του Βερολίνο ξεκαθαρίστηκε ότι το λειτουργικό θα είναι το πολλά υποσχόμενο MeeGo, που αναπτύσσουν από κοινού Intel και Nokia και που η Nokia προορίζει για τα νέα της smartphones. Θα διαθέτει επίσης multitouch οθόνη 11,6 ιντσών (iPad: 9,7 ίντσες) με υποστήριξη HD video, αντί για τις 9.7 ίντσες του iPad, και ένας πολύ δυνατός επεξεργαστής, ο Intel Atom N450 Pineview-M στα 1,66 GHz μαζί με 1 GB RAM. Μπροστά υπάρχει webcam 1,3 Megapixel.

 

Τα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν θα είναι δύο. Ένα με μνήμη 16 GB και WiFi με βάρος 799 γραμ. στα 449 ευρώ και ένα με 32 GB, GPS, WiFi και 3G με βάρος 849 γραμ. στα 569 ευρώ . Δεν υπάρχει δέσμευση με καποια συγκεκριμένη εταιρεία για ίντερνετ, μπορείτε να βάλετε την κάρτα SIM της επιλογής σας. Το WeTab είναι λοιπόν φτηνότερο από το iPad στην Ευρώπη, που π.χ. στα 16GB WiFi κάνει τουλάχιστον 500 ευρώ, ενώ για μία ίντσα παραπάνω οθόνης το βάρος θα είναι αυξημένο κατά περίπου 100 γραμ. Η μνήμη είναι επεκτάσιμη μέχρι +32GB με SDHC Card και υπάρχουν δύο θύρες USB, για να συνδεθείτε π.χ. με έναν εξωτερικό σκληρό. Η μπαταρία, από την άλλη, κρατάει 6 ώρες και υστερεί σε σχέση με το iPad, που κρατάει 10 ώρες.

 

Όπως τονίζουν οι κατασκευάστρεις εταιρείες neofonie και 4titoo, πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την τιμή, το WeTab δίνει μεγάλη έμφαση στη συμβατότητα με άλλες πλατφόρμες και διαφορετικό software, κάτι που ξεκινάει με την επιλογή του Linux σα λειτουργικό. Έτσι, θα τρέχουν οι εφαρμογές για Android και αυτές που βασίζονται γενικότερα στο Linux, τη Java, το Adobe Air, καθώς και αυτές που θα βγουν ειδικά για το WeTab. Θα υποστηρίζεται επίσης το Adobe Flash. Θα ανοίξει WeTab Meta-Store που θα ενσωματώνει υπάρχοντα καταστήματα εφαρμογών.

 

Για τα e-books θα υπάρχει ειδική πλατφόρμα ανάγνωσης, που υποστηρίζει όλα τα διαδεδομένα είδη αρχείων: ePub, PDF, TXT, Mobipocket και WeBook-Premium.

 

Source.png Πηγή: Ηλεκτρονικός Αναγνώστης