Ακόμα ένα ultrabook το οποίο είναι έτοιμο να αναμετρηθεί με το MacBook Air είναι το Toshiba Portege Z830 το οποίο είδαμε στην IFA 2011 σε πρωτότυπη μορφή.

Δυστυχώς το συγκεκριμένο μοντέλο δεν είναι ακόμα έτοιμο προς παραγωγή αφού τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δεν έχουν ακόμα επισημοποιηθεί. Για το λόγο αυτό η μόνο επαφή που είχαμε ήταν πίσω από μια βιτρίνα που όμως μας έδωσε μια καλή γεύση για το πόσο όμορφο και λεπτό είναι το Ultrabook της Toshiba που στηρίζεται στο νέο επεξεργαστή Core i7 της Intel, με μεγάλη πιθανότητα να δούμε και μοντέλο με το νέο Core i5 CMV. Το πάχος του φτάνει τα 15.9 χιλιοστά κάνοντας το πιο λεπτό και από το Acer Aspire S3 αλλά και το MacBook Air ενώ το βάρος του δε ξεπερνά το 1.12 κιλό τοποθετώντας το στην κατηγορία πούπουλο.

 

Toshiba Portege Z830

Toshiba Portege Z830

Toshiba Portege Z830

Toshiba Portege Z830

 

Από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα δούμε σίγουρα είναι η οθόνη των 13.3' ιντσών καθώς και το περίβλημα από κράμα μαγνησίου που το κάνουν να δείχνει εντυπωσιακό όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες μας. Θα περιλαμβάνει SSD δίσκο, webcam 1.3 megapixel, 2 θύρες USB 2.0 και μία USB 3.0, HDMI, Multi Card Reader, VGA καθώς και θύρα δικτύου RJ45.

 

Οι εκπλήξεις δε σταματούν εκεί αφού το πληκτρολόγιο υποστηρίζει οπίσθιο φωτισμό και είναι αδιάβροχο σε τυχόν ατυχήματα με καφέδες/νερά.

 

H Toshiba μας ενημέρωσε ότι το Portege Z830 θα είναι στα ράφια των καταστημάτων πριν την εορταστική περίοδο με τιμή περίπου στα €1000.