Όπως αναμενόταν, η Amazon έγινε η δεύτερη αμερικάνικη εταιρεία που ξεπερνάει –έστω και προσωρινά- το $1 τρισεκατομμύριο σε χρηματιστηριακή αξία, ένα μήνα περίπου αφότου η Apple «έφτασε» στο συγκεκριμένο ορόσημο.

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου και της τεχνολογίας κατάφερε να ξεπεράσει σε χρηματιστηριακή αξία το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια,  κατά το άνοιγμα της χθεσινής συνεδρίασης, όταν και η αξία της μετοχής της παρουσίασε άνοδο 2%, φτάνοντας τα 2050,50 δολάρια (όταν απαιτούνταν 2050,27 δολάρια για να φτάσει το $1 τρις σε χρηματιστηριακή αξία).

Λίγο αργότερα, η αξία μετοχής υποχώρησε με αποτέλεσμα να βρεθεί λίγο κάτω από το όριο του $1 τρις, αν και είναι θέμα ωρών ή και λίγων ημερών να το ξεπεράσει και να «εδραιωθεί» πάνω από αυτό.

Η σημερινή αποτίμηση της Amazon είναι το αποτέλεσμα των εσόδων ύψους $178 δισεκατομμυρίων την περασμένη χρονιά. Χάρη στα περσινά έσοδα επίσης, ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos είναι πια ο πλουσιότερος άνθρωπος όλων των εποχών. Η αξία της μετοχής της Amazon, να αναφέρουμε ότι τον τελευταίο χρόνο έχει υπερδιπλασιαστεί.

Και αφού δεν σταματήσαμε να μιλάμε για… πλούτο στη συγκεκριμένη είδηση, να την ολοκληρώσουμε με την κρατική εταιρεία πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Saudi Aramco, η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται να ξεπεράσει σε χρηματιστηριακή αξία τα $2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Να αναφέρουμε επίσης ότι PetroChina είχε ξεπεράσει για λίγο το $1 τρις σε χρηματιστηριακή αξία το 2007.

The Verge