Κάτι που μπορεί να αύξησε τη ζήτηση.

Ο πόλεμος της Κίνας ενάντια στα κρυπτονομίσματα θα μπορούσε σύντομα να επεκταθεί σε μια ευρύτερη απαγόρευση της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Το Reuters αναφέρει ότι η κυβέρνηση της χώρας έχει προσθέσει την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων σε μία «αρνητική λίστα» που περιορίζει ή απαγορεύει οριστικά τις επενδύσεις σε μια δεδομένη βιομηχανία, είτε από Κινέζους είτε από ξένους επενδυτές. Οι υποψήφιοι επενδυτές θα πρέπει να λάβουν εγκρίσεις, και αυτές είναι απίθανες λόγω της τωρινής στάσης της Κίνας να πολεμήσει τα κρυπτονομίσματα.

Η ιστοσελίδα bitcoin.com σημειώνει ότι η Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης της Κίνας ζητά δημόσιο σχολιασμό για τη λίστα έως τις 14 Οκτωβρίου, κάτι που όμως δύσκολα θα αλλάξει την προσέγγιση της χώρας ως προς την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Η Κίνα θεωρεί παράνομες τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, υποστηρίζοντας ότι το ψηφιακό νόμισμα προκάλεσε αύξηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και άλλων οικονομικών εγκλημάτων. Ωστόσο, η χώρα δοκιμάζει το δικό της κρυπτονόμισμα και κάποιοι θεωρούν πως η Κίνα θέλει απλώς ένα πιο σταθερό νόμισμα που μπορεί να ελέγξει άμεσα.

Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να καταστήσει τα κρυπτονομίσματα στην Κίνα περαιτέρω μη πρακτικά. Παρ’ όλα αυτά, ίσως και να μην είναι λόγος αυτός κάποιοι να ανησυχούν ή να στεναχωριούνται, καθώς η τιμή του Bitcoin έχει αυξηθεί πάνω από 30% από την καταστολή του Σεπτεμβρίου. Αυτές οι απαγορεύσεις ίσως έχουν δώσει στο κρυπτονόμισμα ένα δεύτερο κύμα ενίσχυσης, όπου σε άλλη περίπτωση ενδεχομένως να μην υπήρχε καν και η τιμή να είχε εξομαλυνθεί σε κάποια σταθερότερα επίπεδα.