Με τη επικείμενη αναβάθμιση να είναι προγραμματισμένη προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, είναι ευκαιρία να δούμε μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά που υπάρχουν σ’ αυτή, με έμφαση σ’ αυτό το άρθρο στις αλλαγές που θα παρατηρήσετε στο forum.

Ασφάλεια

 

Με έμφαση στην ασφαλή πρόσβαση, εκτός από την υποστήριξη https σε όλες τις σελίδες του site, πλέον υποστηρίζεται και το πρότυπο ασφαλείας 2FA (Two Factor Authentication) για κάθε λογαριασμό. Κάθε χρήστης θα μπορεί να ενεργοποιήσει τη σχετική δυνατότητα μέσα από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού του, έχοντας έτσι ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας για ασφαλή σύνδεση στο site.

Screenshot_4.jpg

 


Επιπλέον ο χρήστης μπορεί να επιλέξει αν θέλει να λαμβάνει ειδοποίηση στο email του κάθε φορά που υπάρχει μια σύνδεση στο λογαριασμό του από διαφορετική συσκευή ή browser που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσε. Έτσι μπορεί να δει από ποια συσκευή έχει συνδεθεί στο site, τελευταία τοποθεσία αλλά και τον τρόπο σύνδεσης αφού πλέον θα υπάρχει δυνατότητα για εγγραφή στο site κάνοντας χρήση πιθανό λογαριασμό που έχετε στο Facebook ή το Twitter.

 

Αντιδράσεις και σύστημα πόντων

 

Μέχρι σήμερα σε κάθε μήνυμα του forum, υπάρχει το κουμπί Like, το οποίο φανερώνει την προτίμηση ή τη σύμφωνη γνώμη του ατόμου που θα το πατήσει, με το συγκεκριμένο μήνυμα. Παλιότερα πολλοί μπορούν να θυμούνται και τη δυνατότητα αρνητικής ψήφου σε ένα μήνυμα, μια λειτουργία όμως που η χρήση της γινόταν με εντελώς λανθασμένο τρόπο και γι’ αυτό αφαιρέθηκε.

 

Το νέο Insomnia φέρνει τα “Reactions” (Αντιδράσεις) που προστίθενται στο πλήκτρο Like και δίνουν περισσότερους τρόπους έκφρασης ενός μέλους σε ένα μήνυμα του forum. Οι αντιδράσεις είναι μονολεκτικές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως και στο Facebook αντί για τη δημοσίευση μιας απάντησης. Ανάλογα με το εικονίδιο που ο χρήστης θα επιλέξει, μπορεί να “πει” το κλασσικό Like, ένα Ευχαριστώ», να δηλώσει ότι βρήκε το μήνυμα αστείο, αλλά και το ότι είναι «Μπερδεμένος» ή «λυπημένος».

 


reac2.gif


Κάθε reaction που δέχεται ένας χρήστης για μήνυμα του, αντιστοιχεί σε ένα «πόντο κοινότητας» εκτός από τις δύο τελευταίες αντιδράσεις. Δεν προσμετρούνται στο σύνολο αυτά που γίνονται στα forum της ψυχαγωγίας όπως το μπλα μπλα, τον κινηματογράφο και τη μουσική καθώς και στις ειδήσεις. Το σύνολο των πόντων που συγκεντρώνει ένας χρήστης είναι ένας πολύ καλύτερος τρόπος να αναδεικνύει κάποιος τη συμμετοχή του στην κοινότητα, πιο ουσιαστικός από τον αριθμό μηνυμάτων. Αυτός ο αριθμός θα παρουσιάζεται και σε διάφορα άλλα μέρη του site, αρχής γενομένης μέσα σε κάθε αγγελία του μέλους, κάτω ακριβώς από τον αριθμό των αξιολογήσεων του.

 


Forums

 

Σε κάθε μεγάλη αναβάθμιση του site, έρχονται και αλλαγές στις κατηγορίες του forum. Με τη νέα αναβάθμιση θα καταργηθεί η κατηγορία των ειδήσεων lobby ενώ στην κατηγορία των forum Διαδικτύου, γίνεται πλέον αναφορά και στις Fiber συνδέσεις. Μία ακόμη αλλαγή αφορά τον τομέα της ψυχαγωγίας όπου ήταν προφανές ότι η συνύπαρξη του Κινηματογράφου με τις Τηλεοπτικές σειρές αδικούσε και τις δύο κατηγορίες, και γι’ αυτό πλέον η καθεμία θα έχει αυτόνομη παρουσία. Επιπλέον οι κατηγορίες των Drivers και των Εκτυπωτών, γίνονται υποκατηγορίες κάτω από το Γενικό Hardware και Software αντίστοιχα.

 

Στην κατηγορία του προγραμματισμού, τα δύο forum, αυτά του Προγραμματισμού και του Web Design αλλάζουν τρόπο λειτουργίας ο οποίος για όσους γνωρίζουν, είναι πιο κοντά με αυτόν που συναντάμε σε παρόμοια sites όπως το Stack Overflow. Πλέον κάθε δημιουργός topic θα πρέπει να δηλώνει ποια απάντηση που πήρε, ήταν και η σωστότερη για το πρόβλημα του. Η κίνηση αυτή βοηθάει αρκετά τον εύκολο εντοπισμό της σωστής απάντησης η οποία μεταφέρεται ακριβώς κάτω από το ερώτημα ενώ αντίστοιχα κάθε μέλος μπορεί και αυτός να ψηφίζει το μήνυμα που πιστεύει αποτελεί την καταλληλότερη απάντηση.

 


Screenshot_2.jpg


Οι αλλαγές στα forum δε σταματάνε εδώ αφού μέσα στο 2018 στόχος είναι ο περαιτέρω εμπλουτισμός τους με λειτουργίες που αναδεικνύουν το περιεχόμενο των χρηστών που πολλές φορές χάνεται ανάμεσα σε δεκάδες σελίδες και τους περιορισμούς ενός topic. Η αρχή θα γίνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 με τις κατηγορίες του Κινηματογράφου και των Τηλεοπτικών σειρών ενώ αλλαγές θα επέλθουν και στην κατηγορία των Προσφορών.

 


Activity Stream (Νέο Περιεχόμενο)

 

Τεράστια αλλαγή υπάρχει πλέον στη λειτουργία του "Νέου Περιεχομένου" που πολλοί μπορεί να θυμούνται ότι αποτέλεσε και το μεγαλύτερο πρόβλημα της προηγούμενης αναβάθμισης. Πλέον η λειτουργία είναι πολύ πιο έξυπνη, με κάθε χρήστη να μπορεί να τη φέρει στα μέτρα του και να ενημερώνεται ακριβώς για το περιεχόμενο που δημοσιεύεται στο site τον οποίο τον ενδιαφέρει. Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο θέματα και απαντήσεις από συγκεκριμένες κατηγορίες του forum αλλά ακόμα και από την ειδησεογραφία και τις κατηγορίες των αγγελιών, με το σχετικό περιεχόμενο να εμφανίζεται σε μία σελίδα.

 

 

 


stream2.jpg

 


Μερικές ακόμη γενικές αλλαγές αφορούν την ενημέρωση για τυχόν παραλαβή νέων προσωπικών μηνυμάτων χωρίς να χρειάζεται refresh της σελίδας, προτεινόμενες απαντήσεις σε κάθε topic που θα εμφανίζονται στην κορυφή για εύκολο εντοπισμό, όπως επίσης και μεγαλύτερη υποστήριξη στην επικόλληση βίντεο από εξωτερικές υπηρεσίες (πχ facebook, twitter, vimeo, dailymotion κ.ο.κ).

 

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στο νέο editor που υπάρχει πλέον για τη δημιουργία μηνυμάτων στο forum ο οποίος είναι πιο σύγχρονος, υποστηρίζοντας όλες τις τελευταίες web τεχνολογίες. Με το νέο editor λύνονται αυτόματα διάφορα προβλήματα μορφοποίησης του κειμένου ενώ για το ανέβασμα φωτογραφιών σε κάποιο θέμα αρκεί ένα απλό drag n drop.

 


imageupload.gif

 


Όπως είχαμε αναφέρει και στο πρώτο άρθρο, όλα τα παραπάνω είναι διαθέσιμα και στη Mobile έκδοση του site χωρίς περιορισμούς. Το επόμενο άρθρο είναι αφιερωμένο στις αλλαγές που έρχονται στην ενότητα των αγγελιών.