Η εταιρία που ανήκει στο Amazon, αναφέρει ότι το κανάλι του Προέδρου των ΗΠΑ παραβίασε πολιτικές που έχουν να κάνουν με τη ρητορική μίσους.

Μετά το Facebook, που κατέβασε την εκστρατεία του Trump για παραβίαση των όρων χρήσης, σειρά παίρνει κι άλλη πλατφόρμα. Το Twitch ανέστειλε προσωρινά τον λογαριασμό του Donald Trump διότι μία τελευταία εκπομπή από την περιοδεία του προέδρου στην Tulsa αλλά και μία πρόσφατη αναμετάδοση μιας από τις εκστρατείες του 2016, παραβίαζαν πολιτικές της εταιρίας σχετικές με το μίσος και την παρενόχληση. Τα σχόλια που ουσιαστικά προκάλεσαν αυτή την αναστολή, αναφέρονταν με αρνητισμό σε μεξικανούς μετανάστες.

Ένα από τα σχόλια του Trump, που επισημάνθηκε από το Twitch έλεγε:

Γεια, είναι μία το πρωί και ένας πολύ σκληρός άνδρας (ο Trump τον αποκαλεί hombre για να τονίσει την μεξικάνικη καταγωγή του), μία λέξη που χρησιμοποιώ περιστασιακά, σπάει το παράθυρο μιας νεαρής γυναίκας της οποίας ο σύζυγος εργάζεται μακριά ως πωλητής ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να κάνει.

Το Twitch σε δήλωσε στο Engadget αναφέρει:

Η συμπεριφορά μίσους δεν επιτρέπεται στο Twitch. Σύμφωνα με τις πολιτικές μας, το κανάλι του Προέδρου Trump είναι υπό προσωρινή αναστολή για σχόλια που έγιναν κατά τη διάρκεια του live streaming.

Η προεδρική καμπάνια του Trump για το 2020 δημιούργησε τον λογαριασμό στο Twitch, τον περασμένο Οκτώβριο. Το Twitch λέει ότι κατέστησε σαφές στην social media ομάδα του Προέδρου όταν δημιούργησαν τον λογαριασμό ότι δεν κάνει εξαιρέσεις για τους πολιτικούς.

Όπως και οποιοσδήποτε άλλος, οι πολιτικοί στο Twitch πρέπει να συμμορφώνονται με τους Όρους Χρήσης Υπηρεσιών και τις Οδηγίες της Κοινότητας. Δεν κάνουμε εξαιρέσεις για πολιτικό ή άλλο περιεχόμενο και θα προβούμε σε ενέργειες για περιεχόμενο που αναφέρεται σε εμάς και το οποίο παραβιάζει τους κανόνες μας.

Η κίνηση αναστολής έρχεται την ίδια ημέρα που το Reddit κατέβασε το forum (subreddit) The_Donald. Πέρα από την οργή του Trump, η αναστολή είναι πιθανό να οδηγήσει σε περαιτέρω αλλαγές στο Τμήμα 230 του Νόμου περί Αξιοπρέπειας Επικοινωνιών. Αυτό ουσιαστικά προστατεύει τις πλατφόρμες σε διάφορες περιστάσεις δυσφήμισης, βάσει ενεργειών από τους χρήστες τους. Τον Μάιο, ο Πρόεδρος υπέγραψε μια εκτελεστική εντολή που ωθούσε την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) να λάβει μέτρα εναντίον εταιριών που περιορίζουν την ομιλία των χρηστών, αφού το Twitter έκρυψε ένα από tweets, το οποίο λέγεται πως υπέθαλπε τη βία.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης κοινοποίησε πρόσφατα τη λίστα επιθυμιών του σχετικά με τις αλλαγές στο Τμήμα 230 και γερουσιαστές και από τις δύο παρατάξεις εισήγαγαν προς συζήτηση νομοσχέδιο με σκοπό την επικαιροποίηση της ρήτρας για τη σύγχρονη εποχή.

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 5
  • Confused 1