Η social media πλατφόρμα απέκλεισε λογαριασμούς που λέγεται πως σχετίζονταν με κράτη όπως το Ιράν, τη Σαουδική Αραβία, την Κούβα και την Ταϊλάνδη.

 

 

Το Twitter ανέστειλε τη λειτουργία 1589 λογαριασμών οι οποίοι φέρονται να ελέγχονταν από διάφορα κράτη και παραβίαζαν τους όρους χρήσης της πλατφόρμας σε ό,τι αφορά τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Οι λογαριασμοί αυτοί φέρεται ότι συνδέονταν με πληροφορίες που προέρχονταν από το Ιράν, τη Σαουδική Αραβία, την Κούβα και την Ταϊλάνδη. Μαζί με τους παραπάνω, η πλατφόρμα έδωσε πληροφορίες και για πέντε ρωσικούς λογαριασμούς που «κατέβασε» τον προηγούμενο μήνα.

Η εταιρία έγραψε στο blog της πως πίσω από τη διαχείριση των λογαριασμών που είχαν δημιουργηθεί στο Ιράν υπήρξαν αυτοματοποιημένα συστήματα με δυνατότητα δημοσίευσης μηνυμάτων για πολιτικά ευαίσθητα θέματα. Μέσα σε αυτά τα θέματα συμπεριλαμβάνονταν ζητήματα φυλετικής και κοινωνικής δικαιοσύνης στις ΗΠΑ, όπως το κίνημα Black Lives Matter αλλά και η δολοφονία του George Floyd. Πολλοί από τους λογαριασμούς του Twitter που είχαν παραβιαστεί επιστράφηκαν στους αρχικούς κατόχους τους.

Επίσης, το Twitter «κατέβασε» 33 λογαριασμούς που σχετίζονταν με την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας. Η πλατφόρμα αναφέρει πως αυτοί οι λογαριασμοί δημιουργήθηκαν με σκοπό να πλαστογραφήσουν βασικά πολιτικά πρόσωπα του Κατάρ και να προωθήσουν απόψεις σχετικά με την πολιτική της χώρας, οι οποίες είναι γεωστρατηγικά ευνοϊκές για τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας.

Η εταιρία προχώρησε επίσης στον αποκλεισμό 526 πλαστών λογαριασμών, τους οποίους διαχειρίζονταν ομάδες προσκείμενες στην κυβέρνηση της Κούβας. Εκτός αυτού, κατάργησε 926 λογαριασμούς τους οποίους φέρεται να διαχειριζόταν ο Στρατός της Ταϊλάνδης. Οι λογαριασμοί αυτοί προωθούσαν φιλοκυβερνητικό περιεχόμενο, ενώ μετείχαν και σε αντιπαραθέσεις στα σχόλια κάτω από λογαριασμούς στελεχών της αντιπολίτευσης.

Τον περασμένο Ιούνιο, το Twitter είχε ανακοινώσει πως κατήργησε άλλους 178.000 λογαριασμούς που σχετίζονταν με την Κίνα, τη Ρωσία και την Τουρκία. Στο αρχείο της, η εταιρία πρόσεθεσε πληροφορίες για τους 32.242 από αυτούς.