Μία εβδομάδα περίπου μετά τον αποκλεισμό του λογαριασμού του στο Twitter, ο Jack Sweeney, ο δευτεροετής φοιτητής του Πανεπιστημίου της Κεντρικής Φλόριντα που ήταν μπελάς για τον Elon Musk τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο, έχει νέο λογαριασμό στην πλατφόρμα.

Με την ονομασία @ElonJetNexDay, ο λογαριασμός παρακολουθεί το ιδιωτικό τζετ του Musk, αλλά με 24ωρη καθυστέρηση.

Το αν πρόκειται για το τελευταίο κεφάλαιο μιας συνεχιζόμενης ιστορίας μένει να το δούμε, όμως η επιμονή του Sweeney είναι χαρακτηριστική. Πριν από δύο χρόνια, ο 20χρονος ξεκίνησε έναν λογαριασμό στο Twitter που χρησιμοποιούσε δημόσια δεδομένα για να χαρτογραφήσει αυτόματα τις πτήσεις του ιδιωτικού τζετ του Musk, @ElonJet. Ο Musk ζήτησε από τον Sweeney τον Ιανουάριο μέσω άμεσου μηνύματος στην πλατφόρμα να τον κατεβάσει με αντάλλαγμα 5.000 δολάρια. "Είναι κίνδυνος για την ασφάλεια", φέρεται να έγραψε ο Musk στον Sweeney. "Δεν μου αρέσει η ιδέα να με πυροβολήσει ένας τρελός". Όταν ο Sweeney ζήτησε ένα Model 3 ή 50.000 δολάρια, ο Musk προφανώς δεν ξανασχολήθηκε με τον Sweeney, χωρίς όπως φαίνεται να τον ξεχνάει.

Αντιθέτως, ο Sweeney κατέληξε να γίνει πρωτοσέλιδο την περασμένη εβδομάδα, αφού ο Musk, ιδιοκτήτης πλέον του Twitter, απαγόρευσε την πρόσβαση τον λογαριασμό του, κοστίζοντας στον Sweeney 530.000 οπαδούς. Η αφορμή, όπως ανέφερε ο Musk στο Twitter, ήταν ένα αυτοκίνητο που μετέφερε τον γιο του X Æ A-12, το οποίο είχε «ακολουθηθεί από έναν τρελό διώκτη στο Λος Άντζελες». Αν και δεν υπήρχε προφανής σύνδεση μεταξύ του λογαριασμού και του περιστατικού, το Twitter λίγο αργότερα ειδοποίησε τον Sweeney ότι "μετά από προσεκτική εξέταση, είχε διαπιστωθεί ότι ο λογαριασμός του παραβίασε τους κανόνες του Twitter", χωρίς να αναφέρει εκείνη τη στιγμή ποιοι κανόνες παραβιάστηκαν.

Στη συνέχεια, το Twitter συνέχισε να κλείνει περισσότερους λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού λογαριασμού του Sweeney (για παραβίαση των κανόνων του Twitter κατά της "χειραγώγησης της πλατφόρμας και του spam) αλλά και άλλους λογαριασμούς που διαχειριζόταν ο Sweeney και οι οποίοι παρακολουθούν τα αεροπορικά ταξίδια άλλων επιφανών προσώπων, συμπεριλαμβανομένου του Mark Zuckerberg και του Jeff Bezos. Μια μέρα αργότερα, το ίδιο συνέβη με δημοσιογράφους που αναφέρθηκαν στην ιστορία του Sweeney, συμπεριλαμβανομένων του Ryan Mac των New York Times και του Drew Harwell της Washington Post, με μερικούς να ενεργοποιούνται ξανά μία μέρα μετά ενώ άλλοι παραμένουν αποκλεισμένοι.

Ξεχωριστά, ο Musk αύξησε την εστίασή του στον Sweeney, γράφοντας στο Twitter: «Ο Musk δεν είναι μόνος του: "Λαμβάνονται νομικά μέτρα κατά του Sweeney & των οργανώσεων που υποστήριξαν το κακό της οικογένειάς μου».

Ο Sweeney συνέχισε όλο αυτό το διάστημα να λειτουργεί τους λογαριασμούς του σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την περασμένη εβδομάδα, άνοιξε έναν λογαριασμό στη νεότερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Mastadon που παρακολουθεί το ιδιωτικό τζετ του Musk σε πραγματικό χρόνο και έχει ήδη συγκεντρώσει 67.000 οπαδούς. Επιπλέον διαθέτει σελίδες στο Facebook και το Instagram που παρακολουθούν τα πηγαινέλα των ιδιωτικών τζετ, συμπεριλαμβανομένου αυτού του Musk, και οι οποίες διαθέτουν σημαντικούς οπαδούς.