Η X (πρώην Twitter) προσπαθεί να βρει ενδιαφερόμενους για handles χρηστών που ανακτήθηκαν από ανενεργούς λογαριασμούς.

Μάλιστα σύμφωνα με το Forbes, έχει φτάσει στο σημείο να στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ζητούν "μια εφάπαξ χρέωση 50.000 δολαρίων για να ξεκινήσει η διαδικασία της αγοράς". Ο Elon Musk ανακοίνωσε τον Μάιο ότι το X, πρώην Twitter, θα αρχίσει να διαγράφει λογαριασμούς που έχουν αδρανοποιηθεί ενώ έχει υπαινιχθεί σχέδια για την ανακύκλωση αχρησιμοποίητων handles.

Σύμφωνα με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είδε το Forbes, η X έχει τώρα μια ομάδα που ονομάζεται "@Handle Team" και εργάζεται για τη δημιουργία μιας αγοράς για την αγορά handles που συνδέονται με ανενεργούς λογαριασμούς. Η X άλλαξε την πολιτική της φέτος, ώστε να ορίζει ότι οι χρήστες πρέπει να συνδέονται κάθε 30 ημέρες για να παραμένουν ενεργοί. Όσοι δεν το κάνουν, κινδυνεύουν να χάσουν οριστικά τους λογαριασμούς τους αν περάσει αρκετός καιρός χωρίς να συνδεθούν. Δεν είναι σαφές πόσο καιρό θα πρέπει να παραμείνει ένας χρήστης ανενεργός για να αποβληθεί από την πλατφόρμα. Αφού το NPR εγκατέλειψε τον ιστότοπο την περασμένη άνοιξη, ο Musk άρχισε να απειλεί ότι θα επαναπροσδιορίσει το σχετικό handle, μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα.

Μέχρι στιγμής, η απόκτηση του ανενεργού handle ενός άλλου χρήστη δεν φαίνεται να είναι κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας. Ο ιστότοπος του X εξακολουθεί να αναφέρει ότι δεν μπορεί να αποδεσμεύσει ανενεργά ονόματα χρηστών. Όμως, το δημοσίευμα του Forbes υποδηλώνει ότι η εταιρεία εξετάζει την πιθανότητα δημιουργίας ενός marketplace με handles ως έναν ακόμη τρόπο για να εισπράττει χρήματα από τους χρήστες της. Η εταιρεία μόλις πρόσφατα εισήγαγε δύο νέες βαθμίδες συνδρομής για χρήστες επί πληρωμή - μια βαθμίδα Premium+ αξίας 16 δολαρίων το μήνα και μια πιο λιτή "βασική" βαθμίδα αξίας 3 δολαρίων το μήνα.