Παύει η υποστήριξη του Internet Explorer από τις online πλατφόρμες της Microsoft ενώ σταματούν και οι ενημερώσεις ασφαλείας του legacy Edge από του χρόνου.

Εξελίξεις σε ό,τι αφορά τους browser της Microsoft αναμένονται μέσα στο 2021. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να σταματήσει την υποστήριξη του Internet Explorer 11 στις online υπηρεσίες και πλατφόρμες της όπως τα Office 365, Outlook, Teams και OneDrive. Η καταληκτική ημερομηνία για τις εφαρμογές 365 της εταιρείας είναι η 17η Αυγούστου 2021, ενώ η υποστήριξη στο Teams θα διακοπεί αρκετά νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 30 Νοεμβρίου φέτος.

Τα πλάνα της Microsoft πάντως δεν εξαντλούνται στον Internet Explorer αφού η εταιρεία θα πάψει να υποστηρίζει και τη legacy έκδοση του Edge. Από τις 9 Μαρτίου 2021 η συγκεκριμένη έκδοση δε θα λαμβάνει πλέον ενημερώσεις ασφαλείας, με τις μελλοντικές ενημερώσεις των Windows μάλιστα, να περιλαμβάνουν τη νέα έκδοση του Edge.

Για τους… νοσταλγούς του παλιού καλού καιρού, ο Edge προσφέρει πλέον ένα νέο legacy mode του Internet Explorer 11 που όσο να ‘ναι θα βολέψει όσους επισκέπτονται site σχεδιασμένα για Internet Explorer -τουλάχιστον μέχρι ο Internet Explorer 11 να σταματήσει να υποστηρίζεται από τα Windows γενικότερα. Σε ό,τι αφορά τους χρήστες του legacy Edge, θα πρέπει να μεταφερθούν στη νέα έκδοση του browser.

  • Like 2