Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η συμφωνία μπορεί να βοηθούσε την περαιτέρω προώθηση του Azure.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Microsoft είχε ξεκινήσει συνομιλίες με την Pinterest σε μια προσπάθεια απόκτησης του κοινωνικού δικτύου. Οι Financial Times αναφέρουν ότι ο τεχνολογικός γίγαντας πλησίασε το Pinterest τους τελευταίους μήνες για μια συμφωνία, αλλά επί του παρόντος αυτές οι συνομιλίες δεν είναι ενεργές. Αν είχε γίνει μια συμφωνία, θα ήταν η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα της Microsoft, δεδομένου ότι το Pinterest εκτιμάται στα $51 δισεκατομμύρια.

Το πιθανό ενδιαφέρον της Microsoft για το Pinterest θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια νέα στρατηγική για την περαιτέρω προώθηση των cloud υπηρεσιών της. Η Microsoft προσπαθεί να πείσει τις μεγαλύτερες διαδικτυακές υπηρεσίες να χρησιμοποιήσουν το Azure Cloud. Με το AWS της Amazon να κυριαρχεί σε αυτό το τμήμα της αγοράς, μεγάλα ονόματα όπως το Pinterest θα μπορούσαν ενδεχομένως να προσελκύσουν επιπλέον πελάτες για το Azure.

Η προσπάθεια προσέγγισης της Microsoft μοιάζει με αυτή του TikTok. Αν και δεν ήταν τελικά επιτυχής, μια συμφωνία με το TikTok θα πρόσφερε στη Microsoft πολύτιμα δεδομένα και διέξοδο για τις πολλές υπηρεσίες της ενώ επίσης θα λειτουργούσε ως μια τεράστια διαφήμιση για τους συνεργάτες και μεταπωλητές της που προσπαθούν να πείσουν τις επιχειρήσεις να επιλέξουν το Azure και όχι το AWS.

Υπό τη διεύθυνση του CEO Satya Nadella, η Microsoft έχει αποκτήσει ορισμένες σημαντικές εταιρίες, όπως την GitHub με $7,5 δισεκατομμύρια αλλά και το Linkedin έναντι $26,2 δισεκατομμυρίων. Η Microsoft βρίσκεται επίσης στα τελευταία στάδια για την απόκτηση της Bethesda, εξαγορά αξίας $7,5 δισεκατομμυρίων.