O CEO της Microsoft Steve Balmer, απέστειλε το Σάββατο μία επιστολή-τελεσίγραφο προς το ΔΣ της Yahoo προκειμένου η τελευταία να αποφασίσει οριστικά για την συγχώνευση των δύο εταιριών.

 

Στην επιστολή του ο Balmer αναφέρει ότι πέρασαν δύο μήνες από την προσφορά (η οποία ήταν αρκετά γενναιόδωρη με 62% premium) αλλά δεν έχει υπάρξει σοβαρή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις. O Balmer αναφέρει ότι κατανοεί την αναζήτηση άλλων εναλλακτικών από την Yahoo αλλά υποστηρίζει ότι η μόνη προσφορά στην οποία οι μέτοχοί της κερδίζουν τα περισσότερα, είναι αυτή που έχει υποβάλει η Microsoft - μία πίστη που την μοιράζονται και αρκετοί μέτοχοι της Yahoo.

 

Ο Balmer προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που η Microsoft δεν τα βρει με το ΔΣ της Yahoo εντός τριών εβδομάδων τότε θα επικοινωνήσει απευθείας με τους μετόχους - μία διαδικασία η οποία ενδεχομένως οδηγήσει και σε αλλαγή του ΔΣ της Yahoo.

 

Η επιστολή Balmer κλείνει με έναν τόνο δυσαρέσκειας και απογοήτευσης σχετικά με την μέχρι τώρα άρνηση του ΔΣ της Yahoo να αποδεχτεί το merger ενώ ταυτόχρονα τονίζει ότι πρέπει να επιταχυνθεί η συγχώνευση στο μικρό παράθυρο χρόνου που υπάρχει αυτό το διάστημα.

 

Link.png Site: η επιστολή

Source.png Πηγή: news.com

Source.png Πηγή: adslgr.com