Στα σχέδια της εταιρείας μια ενιαία εφαρμογή Outlook με έμφαση σε ένα κοινό «ελαφρύ» περιβάλλον.

Η Microsoft δοκιμάζει μια νέα εφαρμογή Outlook, με στόχο να αντικαταστήσει τις ενσωματωμένες εφαρμογές αλληλογραφίας και ημερολογίου στα Windows 10. Με κωδική ονομασία Monarch και "One Outlook", η εφαρμογή είναι "μια νέα έκδοση του Outlook που έχει σχεδιαστεί για καλύτερη εμπειρία", σύμφωνα με τη διαρροή.

Παρόλο που η εφαρμογή που διέρρευσε δεν είναι λειτουργική χωρίς εσωτερικό λογαριασμό Microsoft, η εφαρμογή One Outlook θα αντικαταστήσει τις desktop εκδόσεις του Outlook (win32 και UWP), Outlook Web Access (OWA) και τον client των macOS. Η Microsoft επίσης παρέχει την πλήρη έκδοση του νέου Outlook και διαδικτυακά.

Ουσιαστικά η Microsoft αναπτύσσει έναν client για desktop που θα βασίζεται στην online έκδοση του Outlook. Η εφαρμογή που διέρρευσε είναι ξεκάθαρα σε πρώιμη φάση και η Microsoft προειδοποίησε ακόμη και τους υπαλλήλους της ότι προορίζεται για "brave dogfooders" και δεν φέρει ακόμη λειτουργία χωρίς πρόσβαση στο internet. Ενημερωτικά, το "dogfood" είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται από τη Microsoft και άλλες εταιρείες του χώρου, για τη δοκιμή και τη χρήση πρώιμων εκδόσεων των εφαρμογών τους.

Μπορεί η πρώιμη έκδοση να έχει διαρρεύσει, αλλά η τελική αντικατάσταση του Windows 10 Mail app ενδέχεται να κυκλοφορήσει το 2022. Το Windows Central αναφέρει ότι ο client του Outlook πιθανότατα θα περάσει σε ένα πιο εύρυ δοκιμαστικό στάδιο στα τέλη του 2021, με στόχο η αντικατάσταση των εφαρμογών αλληλογραφίας και ημερολογίου στα Windows 10 να γίνεται το 2022.

  • Thanks 1