H κίνηση εντάσσεται στην ευρύτερη κινητικότητα που παρατηρείται σε επίπεδο επενδύσεων στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι προτίθεται να επεκτείνει τις υποδομές τεχνητής νοημοσύνης και cloud τις οποίες διατηρεί ήδη στην Ισπανία, μέσα από μια επένδυση ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, όπως προκύπτει από ανάρτηση του Μπραντ Σμιθ, προέδρου του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Η κίνηση αυτή έρχεται στον απόηχο της ανακοίνωσης επένδυσης ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, με επίκεντρο και πάλι την τεχνητή νοημοσύνη, στη Γερμανία, επίσης με διετή ορίζοντα.

"Οι επενδύσεις μας δεν περιορίζονται στην κατασκευή κέντρων δεδομένων, αλλά εντάσσονται στο πλαίσιο μιας σχέσης εμπιστοσύνης με την Ισπανία που μετρά 37 χρόνια, στην ασφάλειά της, καθώς και την εξέλιξη και την ψηφιακή μεταμόρφωση των κρατικών δομών, των επιχειρήσεων και του λαού της", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σμιθ.

Επί του παρόντος, δεν είναι γνωστές επιπλέον λεπτομέρειες σχετικά με την επένδυση αυτή, όμως είναι σαφές ότι η Microsoft κινείται δυναμικά για να ενισχύσει την παρουσία και τις υποδομές της στην Ευρώπη, ενώ ανάλογη επενδυτική κινητικότητα παρατηρείται από όλες τις μεγάλες εταιρίες του χώρου.

Εντωμεταξύ, βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαρκής συζήτηση σχετικά με το ύψος που θα πρέπει να έχουν οι επενδύσεις αυτές, καθώς δεν συμφωνούν όλοι οι παράγοντες της αγοράς ως προς το ύψος και την έκταση που θα έπρεπε να έχουν, στοιχείο που καταδεικνύει τις ευρύτερες ζυμώσεις που καταγράφονται σε διεθνές επίπεδο.

Οι συνεχιζόμενες εντάσεις στις σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν, η οποία παραμένει επίκεντρο της παραγωγής προηγμένων επεξεργαστών και ηλεκτρονικών συστημάτων, έχει οδηγήσει πολλές εταιρίες στο να στραφούν σε άλλους επενδυτικούς προορισμούς, με την Ευρώπη, όπως αποδεικνύεται από τις διαδοχικές ανακοινώσεις, να αποτελεί δελεαστική περίπτωση.

Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά σε δικές της επενδύσεις, με στόχο την ενίσχυση των δυνατοτήτων που θα έχουν τα κράτη-μέλη σε επίπεδο αξιοποίησης των διαρκώς εξελισσόμενων δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης.

  • Like 1