Η Microsoft σχεδιάζει να φέρει γνωστά casual παιχνίδια στο Microsoft Teams.

Πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια της Microsoft ανέφεραν στην ιστοσελίδα “The Verge” ότι η εταιρεία έχει αρχίσει να δοκιμάζει παιχνίδια όπως την Πασιέντζα, το Connect 4 και το Wordament, τα οποία τρέχουν μέσα από το δημοφιλές εργαλείο επικοινωνίας. Μάλιστα τα casual παιχνίδια έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν στους εργαζομένους να παίζουν ο ένας εναντίον του άλλου κατά τη διάρκεια των συναντήσεων.

Παρόλο που δεν θα παίζετε Halo ή Forza μέσα από το Teams σύντομα, η Microsoft είναι σαφές ότι εξετάζει τα παιχνίδια ως έναν άλλο τρόπο για να βελτιώσει την εμπειρία των συσκέψεων, καθώς οι επιχειρήσεις συνεχίζουν την προσπάθεια εύρεσης της κατάλληλης ισορροπίας που προκύπτουν από τις ανάγκες της υβριδικής εργασίας. Πάντως η Microsoft δοκιμάζει μόνο παιχνίδια που προέρχονται από τη συλλογή των Casual Games, έχοντας πάντα τον τελευταίο λόγο στο κατά πόσο θα προσφέρει τελικά τη δυνατότητά αυτή στους καταναλωτές και τις εταιρείες.

Παράλληλα με τη δοκιμή των casual παιχνιδιών στο Teams, η Microsoft οραματίζεται εικονικούς χώρους μέσα στο Teams, όπου οι εργαζόμενοι θα μπορούν να δικτυωθούν και να κοινωνικοποιηθούν μέσω των παιχνιδιών. Οι εικονικοί χώροι αποτελούν μέρος των ευρύτερων σχεδίων της Microsoft για το metaverse, με την εταιρεία να έχει ήδη περιγράψει λεπτομερώς τις φιλοδοξίες της για τρισδιάστατα avatars και πιο ρεαλιστικά meetings μέσω νέων λειτουργιών που αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στο Teams φέτος.

Η Microsoft προσθέτει συνεχώς λειτουργίες στο Teams, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τις ανάγκες της απομακρυσμένης εργασίας. Η λειτουργία Together Mode ήταν μία από τις πρώτες προσθήκες της εποχής της πανδημίας πριν από σχεδόν δύο χρόνια, ενώ η εφαρμογή έχει δεχθεί μια σειρά βελτιώσεων -τελευταία το Live Share-, ειδικά σε ότι αφορά τη mobile έκδοσή της.