Αν είχατε την ελπίδα ότι το νέο Surface Pro 5 θα έκανε ντεμπούτο στο επερχόμενο event της Microsoft στη Σαγκάη, στις 23 Μαΐου, τότε τα νέα ίσως να μην είναι αυτά που περιμένατε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο C|Net πρόσφατα, ο Αντιπρόεδρος του τμήματος συσκευών της Microsoft, Panos Panay εξήγησε ότι η εταιρεία του δεν πρόκειται να παρουσιάσει κάποιο νέο μοντέλο ωσότου απαιτηθεί κάποια “αλλαγή που θα έκανε τη διαφορά στη γραμμή παραγωγής”.

 

Ο Panos Panay λέει πως μία “αλλαγή που έχει νόημα” θα αφορούσε σε κάτι περισσότερο από την αναβάθμιση του επεξεργαστή στο τελευταίο μοντέλο, όπως σε σημαντικά καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ή σε σημαντική μείωση του βάρους κ.λπ.

 

Οπότε τι σημαίνει αυτό για την επόμενη γενιά του Surface Pro; Ότι δεν υπάρχει για την ώρα κάποιο Surface Pro 5 που θα παρουσιάσει η εταιρεία σύντομα, σύμφωνα με τον Panos Panay, ο οποίος επισημαίνει επιπλέον πως οι κάτοχοι του Surface Pro 4 έχουν μία συσκευή που θα αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για τις δραστηριότητες τους για αρκετό καιρό ακόμη. “Αυτό για το οποίο είμαι πολύ, πολύ σίγουρος, είναι ότι όσοι χρησιμοποιούν ένα Pro 4, έχουν ένα προϊόν στα χέρια τους που πρόκειται να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητα του για πέντε χρόνια” δήλωσε ο Panos Panay.

 

Όσον αφορά στο event της 23 Μαΐου, ο Panos Panay θα βρίσκεται στη Σαγκάη.Με βάση όσα γνωρίζουμε –και από τις αναρτήσεις του ίδιου στο Twitter- ενδέχεται να γίνει κάποια ανακοίνωση που θα αφορά στην σειρά Surface. Αν αληθεύουν οι φήμες, τότε πρόκειται να ανακοινωθεί μία ελαφρώς ανανεωμένη έκδοση του Surface Pro 4 με επεξεργαστή τύπου Intel Core “Kaby Lake” και με την ονομασία Surface Pro.

 

Link.png Site: Engadget