Έχουν περάσει μερικοί μήνες από τότε που ακούσαμε για τελευταία φορά για το «foldable Surface» της Microsoft με την κωδική ονομασία «Andromeda».

Σύμφωνα με τον Brad Sams, από το γνωστό τεχνολογικό blog Thurrott.com με ειδήσεις, αναλύσεις και ρεπορτάζ που καλύπτει την Microsoft, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της, η τελευταία πρόκειται να ανακοινώσει φέτος νέες συσκευές Surface, με στόχο να γίνει ο πέμπτος μεγαλύτερος κατασκευαστής PC στον κόσμο, δημιουργώντας μία επιχείρηση του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε μηνιαία βάση που θα προσφέρει κορυφαίες στον χώρο λύσεις.

Το παραπάνω, μαζί με ορισμένες πληροφορίες για την φημολογούμενη αναδιπλούμενη συσκευή με την κωδική ονομασία «Andromeda» (δείτε εδώ και εδώ) αναφέρει ο Brad Sams στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο «Beneath the Surface». To «project Andromeda» θα αποκαλυφθεί μέσα στη νέα χρονιά. Αντί να αποτελεί ένα κινητό τηλέφωνο με το δικό του λειτουργικό σύστημα –όπως ένα Windows Phone- το Andromeda θα είναι μία ιδιαίτερα μικρή Surface-like συσκευή με διαστάσεις κινητού που θα μετατρέπεται σε tablet. Η εταιρεία, από ότι φαίνεται, θα προσφέρει την πλήρη εμπειρία Windows στους χρήστες της συσκευής.

Από το βιβλίο επίσης μαθαίνουμε ότι η Microsoft θα ανακοινώσει και άλλες συσκευές Surface και Xbox μέσα στην χρονιά. Έτσι, μπορούμε να περιμένουμε τουλάχιστον μία παιχνιδοκονσόλα Xbox One, υπολογιστές Surface με επεξεργαστές της AMD αντί για Intel και ένα επανασχεδιασμένο Surface Studio. Ακόμη περιμένουμε έναν ανταγωνιστή του iPad Pro 12.9 με USB-C charging port και στρογγυλεμένες γωνίες στην οθόνη. Επίσης αναμένεται να δούμε και μία συσκευή (ενδεχομένως κάποιο smart speaker) που ανήκει στην κατηγορία «ambient computing devices», και που έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει καθημερινά ζητήματα που συναντούν οι χρήστες κατά τη χρήση του smartphone.

surf2.jpg.6b02a511f95e2f7aea0ff9603695a0b9.jpg

GSMArena

Tom’s Guide