Η Microsoft συνηθίζει τα τελευταία χρόνια να πραγματοποιεί μέσα στο Φθινόπωρο μια παρουσίαση στην οποία βλέπουμε νέα συστήματα Surface αλλά και υπηρεσίες.

Το ίδιο θα ισχύσει και φέτος αφού η Microsoft ανακοίνωσε ότι στις 2 Οκτωβρίου (11.00μμ ώρα Ελλάδος) θα χρειαστεί «λίγο από το χρόνο μας» προκειμένου να μας δείξει τις νέες της δημιουργίες.

Αυτές θα περιλαμβάνουν κατά πάσα πιθανότητα νέα μοντέλα Surface Pro, Surface Studio, Surface Book και Surface Laptop με βελτιώσεις στα τεχνικά χαρακτηριστικά και ειδικότερα στην ενσωμάτωση των τελευταίων mobile επεξεργαστών Whiskey Lake και Amber Lake της Intel όπου φέρουν καλύτερες επιδόσεις με μεγαλύτερη αυτονομία. Υπενθυμίζουμε ότι το τελευταίο μοντέλο Surface Pro παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2017 ενώ αυτό του Surface Studio, στα τέλη του 2016.

microsoft-announces-surface-event-for-october-2nd-1038x1060.jpg.c1bde042eac3f5ebd5e890487bf7b791.jpg

Συνήθως η Microsoft, εκμεταλλεύεται την παρουσίαση αυτή προκειμένου να δείξει νέες υπηρεσίες αλλά και χαρακτηριστικά των Windows 10 που ενσωματώνονται στην επερχόμενη αναβάθμιση η οποία θα κυκλοφορήσει μέσα στον επόμενο μήνα. Κάτι που σίγουρα πάντως θα λείπει από τη συγκεκριμένη παρουσίαση είναι οποιαδήποτε αναφορά σε νέο smartphone και στο Project Andromeda, το φιλόδοξο σχέδιο της Microsoft για μια αναδιπλούμενη συσκευή, το λανσάρισμα της οποίας έχει καθυστερήσει εξαιτίας προβλημάτων στο λογισμικό αλλά κυρίως στην εύρεση του κοινού στο οποίο θα απευθύνεται.

Η παρουσίαση της Microsoft θα μεταδοθεί ζωντανά και θα πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα πριν αυτή της Google ενώ τον ίδιο μήνα θα πρέπει να περιμένουμε νέους φορητούς υπολογιστές από την Apple.

  • Like 2