Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι η Microsoft με σημερινό της μήνυμα στο επίσημο blog της, δηλώνει την πρόθεση της να αντιμετωπίσει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των Windows και Windows Phone Store, αν όχι το μεγαλύτερο.

Ο λόγος για μια σειρά εφαρμογών τα οποία έχουν στόχο να μπερδέψουν τον χρήστη χρησιμοποιώντας ονομασία και εικονίδιο γνωστών εφαρμογών ή παιχνιδιών, με το περιεχόμενό τους όμως να είναι εντελώς διαφορετικό απ' ότι θα περίμενε ο χρήστης.

 

Η εταιρεία αναφέρει ότι τις επόμενες εβδομάδες θα επικοινωνήσει με αρκετούς από τους δημιουργούς παρόμοιων εφαρμογών προκειμένου αυτοί να αλλάξουν την ονομασία και το εικονίδιο της εφαρμογής τους έτσι ώστε να μη τίθεται οποιοδήποτε πρόβλημα με τα πνευματικά δικαιώματα αλλά και με περιπτώσεις όπου χρήστες προχωρούν σε αγορά μιας τέτοιας εφαρμογής.

 

Επιπλέον η Microsoft κάνει πιο αυστηρή τη διαδικασία έγκρισης νέων εφαρμογών σε ότι αφορά την ονομασία, τα εικονίδια αλλά και την κατηγορία που ο δημιουργός επιθυμεί να χρησιμοποιήσει, έτσι ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο να υπάρχουν πολλαπλές (ψεύτικες) εφαρμογές με την ονομασία Chrome, Flappy Bird, VLC κ.α.

 

2014-08-28_0334.jpg

Link.png Site: Microsoft Blog