Η Adobe κυκλοφορεί beta εκδόσεις των δημοφιλών προγραμμάτων της που θα υποστηρίζουν τα Apple Silicon.

Σύμφωνα με ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο Adobe Support Community και το οποίο εντόπισε η ιστοσελίδα The 8-Bit, η Adobe θα φέρει όλα τα χαρακτηριστικά και λειτουργίες του Premiere Pro στα M1 Macs, κάνοντάς τις διαθέσιμες σταδιακά.

Η πρώτη φάση μετάβασης, που περιλαμβάνει και την beta έκδοση του Premiere Pro, διαθέτει τις βασικές λειτουργίες επεξεργασίας σε χρώματα, γραφικά και ήχο καθώς και τα εργαλεία του Productions και του multicam. Η Adobe έχει δώσει προτεραιότητα στα πιο δημοφιλή codecs όπως H.264, HEVC και ProRes.

Η εταιρία αναφέρει ότι οι χρήστες που θα δοκιμάσουν τις beta εκδόσεις στα M1 Macs θα πρέπει πρώτα να αναβαθμίσουν τα projects που έχουν ήδη δημιουργήσει ώστε αυτά να είναι συμβατά με τη νέα έκδοση ενώ συστήνει αυτοί να διατηρήσουν επιπλέον αντίγραφα ασφαλείας. Σε κάθε περίπτωση, η Adobe έχει γνωστοποιήσει και μία λίστα με διάφορα ζητήματα που αφορούν τη beta. Για παράδειγμα, ενδέχεται το πρόγραμμα να κλείσει απροσδόκητα σε περίπτωση που ο χρήστης πατήσει το εργαλείο Tool Selector από την μπάρα αφής του MacBook Pro. Επίσης, ενδέχεται τα εκτιμώμενα μεγέθη των αρχείων κατά το export να εμφανίζουν λανθασμένες τιμές.

Αν και η Adobe προχωράει με τις νέες M1 εκδόσεις, παροτρύνει τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν την τρέχουσα έκδοση του Premiere Pro μέσω του emulator Rosetta 2. Πάντως, ακόμη κι αν το Premiere Pro είναι πλήρως ενημερωμένο για τα Apple Silicon, τα διάφορα πρόσθετα & εφέ τρίτων εταιριών θα πρέπει επίσης να ενημερωθούν από τους προγραμματιστές τους ενώ ενδέχεται αυτά να μην λειτουργούν αξιόπιστα μέσω του Rosetta 2.

Εκτός από το Premiere Pro, beta εκδόσεις για πλήρη υποστήριξη των M1 Macs έχουν πλέον και τα Premiere Rush και Audition. Τον περασμένο Νοέμβριο η Adobe έκανε διαθέσιμη την M1 beta έκδοση του Photoshop ενώ επίσης το Lightroom CC έλαβε σχετική ενημέρωση νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Η εταιρία όπως φαίνεται σχεδιάζει να φέρει όλες τις τελικές εκδόσεις των εφαρμογών της για τα Apple Silicon εντός του 2021.

  • Thanks 1