Η εταιρία εργάζεται επίσης και σε μία web έκδοση.

Η έκδοση 4.0 του VLC, ένα από τα πιο δημοφιλή λογισμικά αναπαραγωγής αρχείων βίντεο & ήχου, έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Protocol. Η μεγάλη αλλαγή έχει να κάνει με το επανασχεδιασμένο περιβάλλον χρήσης, κάτι το οποίο ο πρόεδρος της VideoLAN, Jean-Baptiste Kempf, ελπίζει να φαίνεται «λίγο πιο μοντέρνο». Η ομάδα εργάζεται επίσης για την ενσωμάτωση περισσότερου online περιεχομένου καθώς και ένα νέο τρόπο εκτέλεσης του VLC μέσα σε μία ιστοσελίδα. Την ίδια στιγμή επίσης, ετοιμάζεται και μία νέα υπηρεσία που θα μοιάζει με το IMDB.

vlc-4-nea-ekdosi-2.jpg.8eba80eac7e0f22e64f9d12c68b15a3d.jpg

Προγραμματιστής του VLC είχε δώσει μια πρώτη γεύση για το πώς θα μοιάζει η νέα έκδοση τον Φεβρουάριο του 2019 στο συνέδριο FOSDEM. Τα screenshots που είχαν κυκλοφορήσει, δείχνουν ένα UI στο οποίο κυριαρχούν τα διάφανα στοιχεία σε αντίθεση με το «παλιομοδίτικο» ανοιχτό γκρι χρώμα ενώ είχε και νέα μοντέρνα εικονίδια.

Παράλληλα με το VLC 4.0, η ομάδα εργάζεται επίσης ώστε να φέρει περισσότερο online περιεχόμενο στο λογισμικό, με επεκτάσεις (extensions) που θα προσφέρουν βίντεο από τρίτες υπηρεσίες. Μία άλλη πιθανότητα είναι το VLC να φέρει δωρεάν προβολή βίντεο με διαφημίσεις, δηλαδή με παρόμοιο τρόπο όπως λειτουργεί και η streaming υπηρεσία του Plex. Η ομάδα του VLC αναπτύσσει επίσης μια νέα έκδοση του λογισμικού η οποία θα μπορεί να εκτελεστεί πιο εύκολα μέσα σε μια ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας γλώσσες προγραμματισμού Webassembly και Javascript, αντί του παλιού plug-in. Ο Πρόεδρος της εταιρίας αναφέρει πως οι χρήστες θα είναι σε θέση να αναπαράγουν οποιονδήποτε τύπο ταινίας εντός του browser.

vlc-4-nea-ekdosi-3.jpg.98b81823c501af7e1c67b3ab8bee4e97.jpg

Ίσως το πιο ενδιαφέρον εγχείρημα είναι το Moviepedia Project. Πρόκειται για μια προσπάθεια δημιουργίας μιας βάσης δεδομένων για ταινίες, όπως το IMDB, την οποία θα μπορούν να επεξεργάζονται και να συντηρούν οι χρήστες.

Για την ώρα δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας του VLC 4.0.

  • Like 12