Υπερβολικά αισιόδοξη ήταν τελικά η ανακοίνωση για έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στην Αττική από την 1η Ιανουαρίου αφού λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση του έτους, με δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών κ. Σπίρτζη, το λανσάρισμα μετατίθεται για τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών, ο σχεδιασμός εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (ΑΤΗ.ΕΝΑ) παρουσίαζε αρκετά κενά και ελλείψεις, κάτι που οδήγησε σε αναγκαστικό επανασχεδιασμό ολόκληρου του έργου του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ). Πλέον η πιθανή ημερομηνία έναρξης λειτουργίας μετατίθεται για τον Απρίλιο αν και κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα συμβεί αφού σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού, «Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να γίνει τον Απρίλιο, αρχές Απρίλη. Δεν είναι εύκολο και εδώ θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετέχουν σε αυτό, γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια».

 

 

Ένας από τους λόγους της αναβολής είναι η μη πρόβλεψη εγκατάστασης σε όλους τους σταθμούς μηχανών για την τροφοδότηση των καρτών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ενώ δεν υπήρχε πρόβλεψη για την εγκατάσταση των κατάλληλων πυλών σε όλους τους σταθμούς του Μετρό. Επιπλέον δεν υπήρχε πρόβλεψη για αλλαγή του αριθμού για όλα τα λεωφορεία, είτε είχαν πρόβλημα είτε όχι. Το πρώτο διάστημα λειτουργίας, θα είναι σε ισχύ παράλληλα και το παλιό σύστημα εισιτηρίων προκειμένου το επιβατικό κοινό να ενημερωθεί σχετικά αλλά και να χρησιμοποιήσει τυχόν εισιτήρια που έχει στην κατοχή του.

 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το πως ακριβώς θα λειτουργεί το ΑΣΣΚ καθώς και το πλάνο του ΟΑΣΑ για το μέλλον σε ότι αφορά τις χρεώσεις.

 

Link.png Site: ']Ηλεκτρονικό Εισιτήριο
Link.png Site: http://www.yme.gr/index.php?getwhat=7&tid=21&aid=5266&id=0']Υπουργείο Μεταφορών