Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Elon Musk έκανε για πρώτη φορά γνωστή την πρόθεσή του να λύσει το πρόβλημα της κίνησης στους δρόμους δημιουργώντας τεράστια υπόγεια τούνελ.

Αν και πολλοί νόμιζαν ότι το πλάνο του CEO της Tesla και της Space X ήταν αρκετά αισιόδοξο εκτός από φουτουριστικό, το σχέδιο προχωρά ακάθεκτο. Όπως ανακοίνωσε ο Musk, η εταιρεία που θα είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία των τούνελ έχει ήδη δημιουργηθεί με την ασυνήθιστη ονομασία «The Boring Company» ή ελληνιστί, «Η Βαρετή Εταιρεία».

 

Αν και η αρχική ιδέα θυμίζει αρκετά ταινίες επιστημονικής φαντασίας, μια ματιά στο πρώτο βίντεο το οποίο δημοσίευσε η εταιρεία και στο οποίο οραματίζεται το πως ακριβώς θα δουλεύει το όλο σύστημα αποσυμφόρησης στους δρόμους, είναι σίγουρα εντυπωσιακό. Σ' αυτό, το αυτοκίνητο που βρίσκεται στην κίνηση θα πρέπει να βρεθεί σε συγκεκριμένο σημείο του δρόμου όπου μια πλατφόρμα θα το κατεβάσει σε ένα υπόγειο δίκτυο σηράγγων και θα το μετακινήσει αυτόματα σε ένα νέο κομμάτι δρόμου υψηλής ταχύτητας. Σ' αυτό η μετακίνησή του θα γίνεται αυτόματα χωρίς τον οδηγό να χρειάζεται να κάνει οποιαδήποτε κίνηση ενώ μόλις φτάνει στον επιθυμητό προορισμό, και πάλι αυτόματα θα οδηγείται μέσω της πλατφόρμας πίσω στην επιφάνεια.

 

 

Ήδη την περασμένη εβδομάδα, υπάλληλος της Space X δημοσίευσε φωτογραφία (η οποία αποσύρθηκε λίγο μετά) στην οποία φαίνεται το πρώτο μηχάνημα εκσκαφής της "Boring Company" και το οποίο αναμένεται να χρησιμοποιηθεί αρχικά σε δοκιμές.

 

Link.png Site: Engadget