Η Volvo ασχολείται με την ιδέα της παράδοσης αγαθών στο αυτοκίνητο σας, αντί τους σπιτιού σας από το 2014. Μετά από δοκιμές, η αποκαλούμενη από την εταιρεία υπηρεσία παράδοσης στο αυτοκίνητο (in-car delivery service) είναι έτοιμη για τις μάζες.

Χάρη στην συνεργασία της με το Σουηδικό startup Urb-it, η Volvo προσφέρει παραδόσεις των αντικειμένων/ αγαθών που παραγγείλατε online σε λιγότερο από δύο ώρες. Η ταχύτατη εξυπηρέτηση της Urb-it εγγυάται ότι θα παραδοθούν όλα όσα παραγγείλατε online με το κινητό σας, σε λιγότερο από δύο ώρες, ωστόσο αντί εκπρόσωπος της εταιρείας να έρθει στο σπίτι σας, θα αφήσει την συσκευασία με τα αγαθά στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου σας.

 

Φυσικά, η ασφάλεια αποτελεί το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε. Μπορείτε πράγματι να εμπιστευτείτε κάποιον ξένο που έχει πρόσβαση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας; Η Volvo υποστηρίζει ότι κάθε “urber” έχει περάσει από αυστηρό έλεγχο από την εταιρεία διανομής, η οποία χρησιμοποιεί μία δεξαμενή από εργαζομένους μερικής απασχόλησης και φοιτητές με βάση την τοποθεσία. Η εφαρμογή στο κινητό σας, σας παρέχει το όνομα του ατόμου που θα σας παραδώσει τα προϊόντα ενώ οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ακόμα και εκείνον που θέλουν να κάνει την παράδοση. Το app επίσης επιτρέπει στον χρήστη να ακολουθήσει την διαδικασία παράδοσης και να λάβει μία επιβεβαίωση ότι τα αγαθά παραδόθηκαν με ασφάλεια στο Volvo του. Επίσης μπορεί να επιλέξει την ώρα που θα παραδοθούν στο εσωτερικό του πορτ-μπαγκάζ του Volvo ακόμα και αν ξεπερνάει το όριο των δύο ωρών.

 

Για την ώρα, η υπηρεσία περιορίζεται στην Στοκχόλμη, στην Σουηδία, ωστόσο η Volvo σκέφτεται να επεκτείνει την υπηρεσία και σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις έως στο τέλος της χρονιάς. Μέχρι το 2025, η Volvo επιθυμεί να προσφέρει την υπηρεσία σε 200 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

 

Link.png Site: Engadget