Η Toyota φαίνεται να υιοθετεί διαφορετική προσέγγιση από άλλες εταιρείες στον τομέα των αυτόνομων οχημάτων, εφόσον αναπτύσσει ένα, εν μέρει, αυτόνομο σύστημα, το οποίο ελέγχει το αυτοκίνητο όταν παραστεί ανάγκη.

Σύμφωνα με το MIT Technology Review, η λειτουργία "guardian angel", που αναπτύσσεται στο Ινστιτούτο Ερευνών της Toytota, θα αναλαμβάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, μόνο σε περιπτώσεις που υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.

 

Η συγκεκριμένη υβριδική προσέγγισης της Toyota στον χώρο των αυτόνομων οχημάτων, συμπίπτει με τα αποτελέσματα μιας έρευνας, που υποστηρίζει ότι οι οδηγοί χρειάζονται περίπου 8 δευτερόλεπτα για να προσαρμοστούν και να πάρουν το έλεγχο ενός οχήματος, που κινείται με αυτόνομο σύστημα.

 

Η λειτουργία "guardian angel" θα ενεργοποιείται μόνο για την αποφυγή δυστυχήματος, όπως συμβαίνει με το αυτόματο φρενάρισμα. Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν σύντομα σε μια τοποθεσία κοντά στο όρος Φούτζι στην Ιαπωνία, όμως η εταιρεία σκοπεύει να πραγματοποιήσει δοκιμές και στις εγκαταστάσεις της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Η Toyota σκοπεύει να πραγματοποιήσει εκτενείς δοκιμές τόσο σε δοκιμαστικές εγκαταστάσεις, όσο και σε δρόμους, προτού διαθέσει το συγκεκριμένο σύστημα στην αγορά.

 

Link.png Site: Engadget