Ο Elon Musk, δημιουργός μεταξύ άλλων του PayPal, της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla και του Space X με τις πρόσφατες επιτυχίες, βάζει στο στόχαστρο του αυτή τη φορά τις δημόσιες μεταφορές.

Παρουσιάζοντας όπως είχε προαναγγείλει τα πρώτα σχέδια του για το Hyperloop, τα σχέδια του Musk για μια ακόμη φορά αναμένεται να φέρουν επανάσταση. Σύμφωνα με αυτά τα σχέδια, το Hyperloοp μπορεί να αναδειχθεί ως ο πέμπτος τρόπος μετακινήσεων μετά το αυτοκίνητο, τα λεωφορεία, το αεροπλάνα και τα πλοία, με κορυφαίο πλεονέκτημα την ταχύτητα του και το χαμηλό κόστος δημιουργίας.

 

Screen-Shot-2013-08-12-at-1.47.03-PM.jpg

 

Μιλώντας για ταχύτητα, το Hyperloop θα μπορεί να ενώσει το Λος Άντζελες με το San Francisco, δύο πόλεις με απόσταση 1000 χιλιομέτρων σε μόλις 30 λεπτά. Για το σκοπό αυτό οι επιβάτες θα πρέπει να ταξιδέψουν μέσα σε ειδικά βαγόνια όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες, τα οποία έχουν τη μορφή κάψουλας και τα οποία θα «πιάνουν» ταχύτητες έως και 800 μιλίων (1300 χλμ.) την ώρα.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Hyperloop συγκρινόμενο με τις άλλες λύσεις μεταφοράς θα είναι πιο ασφαλές, γρηγορότερο, φθηνότερο, πιο άνετο, δε θα επηρεάζεται από τον καιρό, αυτοτροφοδοτούμενο, θα αντέχει στους σεισμούς και τέλος, δε θα ενοχλεί όσους ταξιδεύουν με αυτό.

 

2013-08-121438.jpg

 

Για την ώρα, από το παρακάτω site οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν μια πρώτη "alpha" εκδοση των σχεδίων που έχει καταστρώσει η ομάδα του Musk για το Hyperloop, για τις οποίες περιμένουν σχόλια από όλο το κόσμο. Χωρίς να υπάρχει η βεβαιότητα ότι το Hyperloop θα γίνει πραγματικότητα, ένα tweet του Musk στο οποίο αναφέρει ότι «κατά πάσα πιθανότητα θα βρει χρόνο να ασχοληθεί», μας κάνει να αισιοδοξούμε.

 

Link.png Site: ']Hyperloop

Link.png Site: http://www.teslamotors.com/sites/default/files/blog_images/hyperloop-alpha.pdf']Μελέτη - Hyperloop (pdf)