Μπορεί η Lotus να μην είναι η πρώτη Βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία που θα κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά ενδέχεται να προκαλέσει αίσθηση όταν το κάνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Autocar, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της Lotus θα αποδίδει "1013hp" και θα στοιχίζει σχεδόν 2,5 εκατομμύρια δολάρια. Το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο της Lotus θα ανταγωνίζεται μοντέλα σαν τα Bugatti Chiron και McLaren P1 σε επιδόσεις την ώρα που τα σημερινά μοντέλα σαν το Evora ανταγωνίζονται περισσότερο «συμβατικά» σπορ αυτοκίνητα.

Δυστυχώς, οι πληροφορίες για το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο της Lotus είναι ακόμα ελάχιστες, παρόλα αυτά έχουν διαρρεύσει πληροφορίες ότι το θα χρησιμοποιεί ένα «custom drivetrain» που πρόκειται να είναι έτοιμο «στις αρχές της νέας δεκαετίας».

Τα παραπάνω μοιάζουν να σηματοδοτούν μία ριζική αλλαγή στην στρατηγική της εταιρείας, τα οχήματα της οποίας ανταγωνιζόντουσαν άλλα σπορ αυτοκίνητα με βασικό πλεονέκτημα την απόδοση προς τιμή. Η Lotus δεν είναι πια η αυτοκινητοβιομηχανία μικρής κλίμακας που γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα. Η Κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία Geely (μητρική εταιρεία της Volvo) αγόρασε τη Lotus το 2017 και αναμένεται να χρησιμοποιήσει την μάρκα τόσο ως βιτρίνα τεχνολογίας όσο και ωμής ισχύος.

Αν και είναι λίγοι εκείνοι που θα αγόραζαν ένα υπεραυτοκίνητο, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της εταιρείας ενδέχεται να χρησιμεύσει ως προπομπός για περισσότερο προσιτές Lotus, αλλά και άλλες μάρκες της Geely.

Engadget

  • Thanks 1