Χθες, μαθαίναμε για την εφαρμογή Oasa Telematics του ΟΑΣΑ που δίνει την ευκαιρία σε κατόχους android συσκευών, να δουν σε πραγματικό χρόνο τις αφίξεις των λεωφορείων σε κάθε στάση της Αττικής.

Νωρίτερα του αναμενομένου, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη από σήμερα για δύο ακόμα mobile πλατφόρμες, αυτή του iOS αλλά και των Windows Phone. Όπως και με την έκδοση για Android, έτσι και αυτή που είναι διαθέσιμη για τις mobile πλατφόρμες της Apple και της Microsoft, έχει μια σειρά από χρήσιμες λειτουργίες τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει άμεσα ο χρήστης. Αρχικά η έκδοση για iOS είναι συμβατή όχι μόνο με iPhone αλλά και με iPad, ενώ σε ότι αφορά την πλατφόρμα των Windows Phone, υποστηρίζονται smartphones που έχουν εγκατεστημένη μία από τις εκδόσεις 8, 8.1 και Windows 10 Mobile.

 

Εκτός από τη θέση των λεωφορείων και των τρόλεϊ πάνω στο χάρτη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν ακόμη τα δρομολόγια των γραμμών με όλες τις στάσεις, αλλά και να εντοπίσουν την πλησιέστερη στάση στη θέση τους, με αναλυτικές οδηγίες για το πως να φτάσουν εκεί. Ακόμα υπάρχει δυνατότητα ορισμού του προορισμού μας, με την εφαρμογή να προτείνει τη βέλτιστη διαδρομή χρησιμοποιώντας όχι μόνο λεωφορεία αλλά μετρό και ΗΣΑΠ. Τέλος υπάρχει δυνατότητα προσθήκης λεωφορειακών γραμμών στα "Αγαπημένα" μας για εύκολη και γρήγορη πρόσβαση

 

windowsphoneoasa.jpg


Oasa Telematics για Windows Phone

 


Το πρόγραμμα τηλεματικής των αστικών συγκοινωνιών βρίσκεται σε λειτουργία από το περασμένο Μάρτιο, και περιλαμβάνει 2.000 οχήματα αλλά και 700 στάσεις στις οποίες υπάρχουν οθόνες πληροφόρησης για το χρόνο άφιξης των λεωφορείων.

 

File.png Download: ']Oasa Telematics για iPhone & iPad | Android | Windows Phone