Η γνωστή Γερμανική εταιρία αυτοκινήτων, θα κατασκευάζει πλέον τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα στο μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη.

Ένα εργοστάσιο που μέχρι πρότινος κατασκεύαζε αποκλειστικά οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, μετατρέπεται πλέον σε εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων. Ταυτόχρονα, διεκδικεί και τον τίτλο του μεγαλύτερου εργοστασίου ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη.

Την περασμένη Παρασκευή, η Volkswagen ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο στην πόλη Τσβίκαου, έχει παράγει το τελευταίο όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Τον κύκλο αυτό έκλεισε ένα Golf R με κινητήρα 2.0 λίτρων.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες παράγουν αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης στο Τσβίκαου περισσότερα από 100 χρόνια. Τον Μάιο του 1990, η Volkswagen μετακόμισε στο Τσβίκαου και άρχισε να κατασκευάζει αυτοκίνητα. Από τότε, παρήγαγε 6.049.207 οχήματα, όπως Golf, Passat και Polo.

1600px-Volkswagen_ID.3_at_IAA_2019_IMG_0211.jpg.af9b80477e9e50ba37317188e1014005.jpg

Πλέον, αυτό το εργοστάσιο θα επικεντρωθεί στην παραγωγή μιας σειράς ηλεκτρικών οχημάτων για τον όμιλο VW και θα είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Έως ότου φυσικά ολοκληρωθεί η κατασκευή του Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο, το οποίο μάλιστα θα χτιστεί σε μία διπλάσια έκταση σε σύγκριση με αυτό της VW. Το εργοστάσιο του Elon Musk, αναμένεται να ολοκληρωθεί του χρόνου.

Ωστόσο, το εργοστάσιο της VW θα χρειαστεί κάποιες τροποποιήσεις για τον καλύτερο χειρισμό παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων. Η VW λέει ότι η μετατροπή του εργοστασίου θα κοστίσει περίπου 1.2 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι 8.000 υπάλληλοι ήδη εκπαιδεύονται για να χειρίζονται συστήματα υψηλής τάσης με την εκπαίδευση να ολοκληρώνεται εντός του 2020.

Είναι ξεκάθαρο ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα διαδραματίσουν τεράστιο ρόλο στο μέλλον της αυτοκίνησης, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα εργοστάσια προσαρμόζονται προς αυτή την κατεύθυνση. Βέβαια, αυτή είναι ίσως μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές που θα δούμε.

Η VW είναι μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο που μάλιστα συμπεριλαμβάνει και άλλες γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως τη Seat και την Audi. Τόσο η Seat όσο και η Audi θα παράγουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Τσβίκαου. Η VW αναφέρει επίσης ότι παράλληλα με τα ηλεκτρικά μοντέλα ID.3 και ID.4 EV, η Audi θα ξεκινήσει την παραγωγή ενός ηλεκτρικού SUV αργότερα φέτος, με οχήματα από άλλες τρεις εταιρείες του ομίλου να ακολουθούν σύντομα.

  • Like 2
  • Sad 1