Σύμφωνα με τον Musk, όλοι γνωρίζουν πως η γερμανική μηχανική είναι εξαιρετική. Και αυτός θα είναι ένας από τους λόγους όπου το πρώτο εργοστάσιο Tesla στην Ευρώπη θα δημιουργηθεί κάπου κοντά στο Βερολίνο.

Κατά τη διάρκεια ενός αυτοκινητιστικού event στη Γερμανία, το μεγάλο αφεντικό της Tesla Elon Musk φέρεται να δήλωσε ενώπιον του CEO της Volkswagen Herbert Diess, πως θέλει τα αυτοκίνητα της Tesla να κατασκευάζονται για την Ευρωπαϊκή αγορά, στο Βερολίνο.

Το πρώτο υπερ-εργοστάσιο Tesla, Gigafactory όπως το ονομάζει ο Musk, δημιουργήθηκε αρχικά στη Νεβάδα των ΗΠΑ. Ο Musk το βάφτισε Gigafactory διότι σχεδιάστηκε να παράγει μπαταρίες με αποθηκευτική ικανότητα πολλών Gigawatt. Έπειτα, οι μπαταρίες αυτές πήγαιναν στο εργοστάσιο αυτοκινήτων στο Φρίμοντ της Καλιφόρνιας για τα τελευταία στάδια της συναρμολόγησης.

Όταν η Tesla ξεκίνησε να κατασκευάζει το πρώτο της εργοστάσιο αυτοκινήτων στη Σαγκάη, η εταιρεία το ονόμασε Gigafactory 3 και ο λόγος διότι θα κατασκευάζονται ταυτόχρονα τόσο οι μπαταρίες όσο και τα αυτοκίνητα στις ίδιες εγκαταστάσεις. Ένα εργοστάσιο το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του κοντά στο τέλος του έτους που διανύουμε. Ενώ όσο αφορά το Gigafactory 2, αυτό βρίσκεται στο Μπάφαλο της Νέα Υόρκης και κατασκευάζει κυρίως ηλιακά πάνελ.

Με βάση τα παραπάνω, είναι λογικό η Tesla να σκέφτεται ένα Gigafactory 4, το οποίο θα συνδυάζει κατασκευή μπαταριών και αυτοκινήτων. Ένα υπέρ-εργοστάσιο το οποίο όπως δήλωσε ο Musk θα είναι κοντά στο νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου. Και για όσους αναρωτιούνται το νέο αεροδρόμιο έχει προγραμματιστεί να ανοίξει τις πόρτες του, τον Οκτώβριο του 2020.

Τον περασμένο Ιούλιο η Tesla απευθυνόμενη στους επενδυτές της, είχε αναφέρει πως θέλει να επισπεύσει τα σχέδιά της για επέκταση στην Ευρωπαϊκή αγορά. Και φυσικά, είναι λογικό να θέλει να κατασκευάσει εργοστάσιο στην Ευρώπη, αφού οι πωλήσεις κινούνται σε καλά νούμερα και τα έξοδα μεταφοράς από την Καλιφόρνια είναι αρκετά υψηλά.

ArsTechnica

  • Like 1